In de TAC Rally 2017 maakte Laure Poissonnier haar debuut als co-pilote bij Pedro Samaey. Het was het begin van een geslaagd seizoen. Dit jaar gaan ze daar samen dan ook een vervolg aan breien. Laure Poissonnier staat ons te woord.

“Vorig jaar namen we een sprong in het ongewisse,” kijkt Laure Poissonnier terug op 2017. “In onze eerste wedstrijd samen, de TAC Rally, behaalden we de klasse winst. We beslisten om verder te rijden in het Criterium en dat bracht ons een Nationale titel op, een eerste plaats in onze klasse RC3 voor Pedro Samaey en mezelf.”

BRC
Stannic

2017 was dan ook een geslaagd seizoen voor het team. En ook dit jaar vormen Pedro en Laure een team. Samen gaan ze proberen om dit seizoen nog beter te maken dan het vorige.

“Dit jaar hebben we beslist om een stapje verder te gaan en het criterium links te laten liggen. We gaan starten in enkele mooie nationale wedstrijden met de vertrouwde Peugeot 207 R3T. Niet te vergeten dankzij onze trouwe sponsor  “Feys Pattyn” en enkele nieuwe Ieperse partners zoals  restaurant “In de rustplaats” en “De Zeeparel”.  We gaan er een fantastisch 2018 van maken”, aldus Laure.

Het programma, dat het team heeft samengesteld voor dit seizoen, ziet er inderdaad veelbelovend uit.

“Onze eerste wedstrijd waar we van start gaan is de Rallysprint van Moorslede, een kleine oefening voor wat ons nog allemaal te wachten staat. Daarna volgt met de Rally van Ieper, onze thuisrally en toch wel onze favoriet, het echte werk. Na de Rally van Ieper trekken we naar de Omloop van Vlaanderen.

Ook de East Belgian Rally staat terug op het programma. Een rally waaruit wij beiden veel geleerd hebben en tevens ook een goede voorbereiding op de volgende wedstrijd, de Condroz Rally. Van deze laatste rally waren we vorig jaar enorm onder de indruk.

De mogelijkheid zit erin dat we nog enkele VAS wedstrijden zullen rijden, maar daar hebben we onze keuze nog niet kunnen maken. We zien wel hoe het dit jaar verder zal verlopen.

Hopelijk wordt 2018 een veilig jaar, een tof jaar en dat de weergoden ons gunstig mogen zijn,” besluit Laure.

RT1
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X