In de TAC Rally 2017 maakte Laure Poissonnier haar debuut als co-pilote bij Pedro Samaey. Het was het begin van een geslaagd seizoen. Dit jaar gaan ze daar samen dan ook een vervolg aan breien. Laure Poissonnier staat ons te woord.

“Vorig jaar namen we een sprong in het ongewisse,” kijkt Laure Poissonnier terug op 2017. “In onze eerste wedstrijd samen, de TAC Rally, behaalden we de klasse winst. We beslisten om verder te rijden in het Criterium en dat bracht ons een Nationale titel op, een eerste plaats in onze klasse RC3 voor Pedro Samaey en mezelf.”

2017 was dan ook een geslaagd seizoen voor het team. En ook dit jaar vormen Pedro en Laure een team. Samen gaan ze proberen om dit seizoen nog beter te maken dan het vorige.

BRC
RallyTime animated

“Dit jaar hebben we beslist om een stapje verder te gaan en het criterium links te laten liggen. We gaan starten in enkele mooie nationale wedstrijden met de vertrouwde Peugeot 207 R3T. Niet te vergeten dankzij onze trouwe sponsor  “Feys Pattyn” en enkele nieuwe Ieperse partners zoals  restaurant “In de rustplaats” en “De Zeeparel”.  We gaan er een fantastisch 2018 van maken”, aldus Laure.

Het programma, dat het team heeft samengesteld voor dit seizoen, ziet er inderdaad veelbelovend uit.

“Onze eerste wedstrijd waar we van start gaan is de Rallysprint van Moorslede, een kleine oefening voor wat ons nog allemaal te wachten staat. Daarna volgt met de Rally van Ieper, onze thuisrally en toch wel onze favoriet, het echte werk. Na de Rally van Ieper trekken we naar de Omloop van Vlaanderen.

Ook de East Belgian Rally staat terug op het programma. Een rally waaruit wij beiden veel geleerd hebben en tevens ook een goede voorbereiding op de volgende wedstrijd, de Condroz Rally. Van deze laatste rally waren we vorig jaar enorm onder de indruk.

De mogelijkheid zit erin dat we nog enkele VAS wedstrijden zullen rijden, maar daar hebben we onze keuze nog niet kunnen maken. We zien wel hoe het dit jaar verder zal verlopen.

Hopelijk wordt 2018 een veilig jaar, een tof jaar en dat de weergoden ons gunstig mogen zijn,” besluit Laure.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X