Foto Hyundai Motorsport

Een start in mineur. Thierry Neuville raakte op de eerste proef vast in een sneeuwbank en verloor heel wat tijd. Op die openingsproef, goed voor bijna 37 kilometer, maakte bijna alle piloten wel een foutje. Ook Sébastien Ogier maar desondanks staat hij na de eerste dag wel ruim aan de leiding.

Met bijna 37 km, waarvan 4 km met ijs, kregen de rijders meteen een zware proef voorgeschoteld. Een proef waarin bijna alle rijders in de fout gingen. Bij de favorieten verloor onze landgenoot Neuville het meeste tijd. Bijna 4 min 17 sec op Ogier die ondanks een schuiver, met een halve spin tot gevolg, de beste tijd klokte.

VAS
RT2

Ook in de tweede proef van de dag was Ogier in de Ford Fiesta de snelste van het pak. Daardoor heeft de Fransman reeds een ruime voorsprong. Neuville was niet onder de indruk van zijn pech in de openingsproef en moest slechts 1,4 sec toegeven op Ogier. In het algemene klassement staat hij echter nog ver weg op een zeventiende plaats.

De andere Hyundai’s zijn wel vooraan te vinden. Mikkelsen volgt op iets meer dan 17 seconden van de leider en Sordo op bijna 26 seconden. Lappi en Tänak, beide in de Toyota Yaris WRC, maken de top vijf vol. Lappi volgt op 37,4 seconden en Tänak op 42,4 seconden van de leider.

Met nog meer dan 325 km tegen de chrono, verdeeld over 3 dagen en 15 proeven, kan er natuurlijk nog veel gebeuren.

RT1
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X