Foto Hyundai Motorsport

Een start in mineur. Thierry Neuville raakte op de eerste proef vast in een sneeuwbank en verloor heel wat tijd. Op die openingsproef, goed voor bijna 37 kilometer, maakte bijna alle piloten wel een foutje. Ook Sébastien Ogier maar desondanks staat hij na de eerste dag wel ruim aan de leiding.

Met bijna 37 km, waarvan 4 km met ijs, kregen de rijders meteen een zware proef voorgeschoteld. Een proef waarin bijna alle rijders in de fout gingen. Bij de favorieten verloor onze landgenoot Neuville het meeste tijd. Bijna 4 min 17 sec op Ogier die ondanks een schuiver, met een halve spin tot gevolg, de beste tijd klokte.

Ook in de tweede proef van de dag was Ogier in de Ford Fiesta de snelste van het pak. Daardoor heeft de Fransman reeds een ruime voorsprong. Neuville was niet onder de indruk van zijn pech in de openingsproef en moest slechts 1,4 sec toegeven op Ogier. In het algemene klassement staat hij echter nog ver weg op een zeventiende plaats.

RT1
BRC

De andere Hyundai’s zijn wel vooraan te vinden. Mikkelsen volgt op iets meer dan 17 seconden van de leider en Sordo op bijna 26 seconden. Lappi en Tänak, beide in de Toyota Yaris WRC, maken de top vijf vol. Lappi volgt op 37,4 seconden en Tänak op 42,4 seconden van de leider.

Met nog meer dan 325 km tegen de chrono, verdeeld over 3 dagen en 15 proeven, kan er natuurlijk nog veel gebeuren.

BRC
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X