Het parcours is opnieuw een van de sterke punten van de Legend Boucles. Sinds de verhuis naar Bastogne, vier jaar geleden, hebben de organisatoren een nieuw speelterrein ontdekt. Een terrein dat hen de mogelijkheid geeft om jaar na jaar te variëren.

“We hadden veranderingen beloofd en we hebben woord gehouden. We bieden drie nieuwe proeven aan en een vierde is grondig gewijzigd”, vertelt de organisator Pierre Delettre. “Als je het parcours met 2017 vergelijkt, dan is de helft gewijzigd en is een derde volledig nieuw.”

Naar goede gewoonte zullen de namen en de details van de 13 proeven, goed voor in totaal 19 RT’s,  niet op voorhand bekend gemaakt worden. Het parcours is goed voor 216 km tegen de chrono, of de lengte van een moderne Belgische rally. Enkele details kunnen we wel al prijsgeven.

RT2
RT1

Traditioneel staan er op zaterdag zes proeven op het programma. Volgens een lussensysteem moeten deze tweemaal afgewerkt worden. De finish is voorzien rond de klok van 20u00. De laatste proeven zullen dus in het donker verreden worden.

“De dag zelf begint met een nieuwe proef van goed 10 kilometer voor de deelnemers aan de Legend en dan gaat het richting de provincie Luik voor enkele klassiekers”, gaat Delettre voort.

Het eerste deel van het weekend omvat 122,82 kilometer tegen de chrono op asfalt, terwijl op zondag nog 93 km op het menu staat verdeeld over 7 RT’s. Twee van deze RT’s zijn nieuw. Daarnaast is er ook een RT van 35 km, een scherprechter, die deels over bekend terrein gaat.

“Laat duidelijk zijn dat de etappe van zondag, door de wouden, geheim blijft. We hebben weer goed het onverhard gezocht om een mooie dag aan te bieden. De teams gaan er van genieten en de toeschouwers ook. Twee derde van de typische RAC wegen zullen eigenlijk nieuw zijn. Show en spektakel gegarandeerd. Vooral gezien in de Power Stage dubbele bestraffingen gelden.”

Zoals u vaststelt, hebben de organisatoren eens te meer hun best gedaan, met 13 verschillende proeven, iets wat uniek is in ons land.

KAMV
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X