Het parcours is opnieuw een van de sterke punten van de Legend Boucles. Sinds de verhuis naar Bastogne, vier jaar geleden, hebben de organisatoren een nieuw speelterrein ontdekt. Een terrein dat hen de mogelijkheid geeft om jaar na jaar te variëren.

“We hadden veranderingen beloofd en we hebben woord gehouden. We bieden drie nieuwe proeven aan en een vierde is grondig gewijzigd”, vertelt de organisator Pierre Delettre. “Als je het parcours met 2017 vergelijkt, dan is de helft gewijzigd en is een derde volledig nieuw.”

Naar goede gewoonte zullen de namen en de details van de 13 proeven, goed voor in totaal 19 RT’s,  niet op voorhand bekend gemaakt worden. Het parcours is goed voor 216 km tegen de chrono, of de lengte van een moderne Belgische rally. Enkele details kunnen we wel al prijsgeven.

RT1
KAMV

Traditioneel staan er op zaterdag zes proeven op het programma. Volgens een lussensysteem moeten deze tweemaal afgewerkt worden. De finish is voorzien rond de klok van 20u00. De laatste proeven zullen dus in het donker verreden worden.

“De dag zelf begint met een nieuwe proef van goed 10 kilometer voor de deelnemers aan de Legend en dan gaat het richting de provincie Luik voor enkele klassiekers”, gaat Delettre voort.

Het eerste deel van het weekend omvat 122,82 kilometer tegen de chrono op asfalt, terwijl op zondag nog 93 km op het menu staat verdeeld over 7 RT’s. Twee van deze RT’s zijn nieuw. Daarnaast is er ook een RT van 35 km, een scherprechter, die deels over bekend terrein gaat.

“Laat duidelijk zijn dat de etappe van zondag, door de wouden, geheim blijft. We hebben weer goed het onverhard gezocht om een mooie dag aan te bieden. De teams gaan er van genieten en de toeschouwers ook. Twee derde van de typische RAC wegen zullen eigenlijk nieuw zijn. Show en spektakel gegarandeerd. Vooral gezien in de Power Stage dubbele bestraffingen gelden.”

Zoals u vaststelt, hebben de organisatoren eens te meer hun best gedaan, met 13 verschillende proeven, iets wat uniek is in ons land.

RT1
Stannic
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X