Op 23 en 24 februari wordt Landen weer de “place to be” voor alle autosportliefhebbers van België en omstreken…

Terwijl iedereen geniet van de feestdagen, is Topspeed Rally Club Haspengouw volop bezig met de voorbereidingen van de 21e editie van de rally van Haspengouw. In 2017 was deze rally het startschot van een weergaloos kampioenschap dat spannend bleef tot in de laatste meters….zal het BRC dit jaar opnieuw de verwachtingen inlossen?

Om de deelnemers aan het kampioenschap voor te stellen, is het nog veel te vroeg. Iedereen is nog volop bezig met budget te zoeken, maar we hebben uit betrouwbare bronnen vernomen dat de meute R5 wagens ook in 2018 weer present zullen zijn, om er ongetwijfeld een spannende wedstrijd van maken. Samen met de achterwiel aangedreven BMW’s, Porsches en anderen, zullen zij weer zorgen voor het nodig spektakel op de soms wel erg gladde Haspengouwse wegen. Na het openen van de inschrijvingen zal duidelijk worden wie een gooi gaat doen naar de nationale titel 2018.

Kwestie parcours, wordt er gekozen voor de gekende waarden. We beginnen in Halle-Booienhoven, terug van weggeweest, waar natuurlijk de bekende passages op de kasseien niet mogen ontbreken. KP Gingelom is de volgende die de deelnemers mogen betwisten, en dit ongewijzigd tegenover 2017.

RallyTime animated
RT2

Hierna verplaatsen de wagens zich naar Heers en Horpmaal, ook niet onbekend natuurlijk. Kp Heers is een rondkoers geworden, waardoor er constant spektakel zal te zien zijn op de slechte strook verhard die op deze proef te vinden is. Horpmaal, is eveneens ongewijzigd tegenover 2017, alhoewel er wel minstens 1 boom minder naast het parcours staat. Al deze kp’s zijn tussen de 12 en 15km lang, en worden 3 maal gereden, in totaal goed voor een kleine 160km klassementsproeven.

Zoals steeds wordt er rond de klok van 8:00 uur gestart op zaterdag, om na een goed gevulde rally dag omstreeks 19:00 uur de eindwinnaar op het podium te kunnen verwelkomen.

Naast het Belgian rallychampionship, samen met de Historics en Mcup deelnemers, zal er eveneens een manche van het criterium kampioenschap verreden worden. Deze deelnemers zullen ongeveer 110 km tegen de tijd afhaspelen, zodat we na 2 passages weten wie de winnaar wordt.

Ook de Gitter regularity is weer van de partij, en deze zullen na de criterium deelnemers mogen aantonen dat rijden volgens een opgelegd gemiddelde niet zo eenvoudig is.
Er staat dus een goed gevuld programma klaar op 24 februari in Landen en omstreken. Vergeet dit zeker niet aan te stippen in je agenda…

RT2
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X