Na een zware sortie in de Claude Desoil Rally 2017 was het lange tijd stil rond VG Racing, het team rond piloot Stefaan Vangool. Het team bestaat echter nog steeds, laat co-piloot Ives Paternotte ons weten. Momenteel is men druk bezig met een nieuw project om in 2018 opnieuw te kunnen rijden.

“In de Claude Desoil Rally maakten we een zware sortie,” vertelt Ives. “Een sortie waarbij Stefaan met de schrik vrij kwam. Bij de controle in het ziekenhuis werd bij mij een zware kneuzing van het staartbeentje vastgesteld. De Citroën Saxo was ‘total loss’. Deze is ondertussen ook verdwenen en in een blokje ijzer veranderd.”

KAMV
RT2

“Ondertussen zijn we onder de naam Saxo VTS 2.0 bezig met een nieuw project. Samen met Stefaan Vangool en diens vader, Walter Vangool, ben ik begonnen met het opbouwen van een nieuwe Saxo. De nieuwe wagen is ondertussen volledig gestript en voorzien van een rolkooi. Het is de bedoeling om er ergens halverwege 2018 mee te debuteren.”

“In 2018 gaan we samen wedstrijden rijden in het ASAF kampioenschap. Ik blijf de vast co-piloot van Stefaan. Daarnaast kan het zijn dat Stefaan, net zoals vroeger, ook met andere co-piloten aan de start verschijnt wanneer ik niet kan.”

“Tot slot zijn er enkele mensen die zeker en vast een dankwoord verdienen. Sponsor BEWELUX die is blijven geloven in ons team. De moeder van Stefaan die telkens instaat voor de catering wanneer we aan de Saxo gaan werken. En Walter Vangool voor alle wijze raad en daad. En uiteraard al onze trouwe fans om ons niet op te geven”, besluit Ives.

63ste OVV
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X