Na een zware sortie in de Claude Desoil Rally 2017 was het lange tijd stil rond VG Racing, het team rond piloot Stefaan Vangool. Het team bestaat echter nog steeds, laat co-piloot Ives Paternotte ons weten. Momenteel is men druk bezig met een nieuw project om in 2018 opnieuw te kunnen rijden.

“In de Claude Desoil Rally maakten we een zware sortie,” vertelt Ives. “Een sortie waarbij Stefaan met de schrik vrij kwam. Bij de controle in het ziekenhuis werd bij mij een zware kneuzing van het staartbeentje vastgesteld. De Citroën Saxo was ‘total loss’. Deze is ondertussen ook verdwenen en in een blokje ijzer veranderd.”

“Ondertussen zijn we onder de naam Saxo VTS 2.0 bezig met een nieuw project. Samen met Stefaan Vangool en diens vader, Walter Vangool, ben ik begonnen met het opbouwen van een nieuwe Saxo. De nieuwe wagen is ondertussen volledig gestript en voorzien van een rolkooi. Het is de bedoeling om er ergens halverwege 2018 mee te debuteren.”

VAS
KAMV

“In 2018 gaan we samen wedstrijden rijden in het ASAF kampioenschap. Ik blijf de vast co-piloot van Stefaan. Daarnaast kan het zijn dat Stefaan, net zoals vroeger, ook met andere co-piloten aan de start verschijnt wanneer ik niet kan.”

“Tot slot zijn er enkele mensen die zeker en vast een dankwoord verdienen. Sponsor BEWELUX die is blijven geloven in ons team. De moeder van Stefaan die telkens instaat voor de catering wanneer we aan de Saxo gaan werken. En Walter Vangool voor alle wijze raad en daad. En uiteraard al onze trouwe fans om ons niet op te geven”, besluit Ives.

KAMV
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X