Als afsluiter van een 5-tal rally’s dit jaar, met onze Citroën Saxo, wilden we in schoonheid eindigen met de 6 uren van Kortrijk. Dit was niet alleen onze langste rally dat we zouden rijden, hier zouden ook nog enkele nieuwe scenario’s voor ons opduiken, zoals bijvoorbeeld het rijden in het donker. We gingen naar Kortrijk met de ingesteldheid om vooral terug veel plezier te hebben.

We stonden zaterdagavond met het nummer 106 op de deuren aan de start van een zeer mooi rallyweekend. We waren op voorhand gewaarschuwd over de gladheid op de kp’s en pasten hier ook onze tactiek aan. We begonnen iedere kp aftastend en naar mate we vertrouwder geraakten met de kp konden we het tempo opdrijven.

VAS
RT2

In de eerste twee boucles konden we een mooie voorsprong opbouwen van een 50-tal seconden. Hierdoor konden we de laatste boucle met vertrouwen uitrijden zonder overbodige risico’s te nemen want we wisten dat dit door ons hoge startnummer in het donker zou zijn. Gelukkig zijn mijn co-piloot Victor Valcke en ik perfect op elkaar ingespeeld waardoor ik dus blindelings kon vertrouwen op zijn goed nota’s.

Zondagavond kwamen we uiteindelijk aan de finish met niet alleen een klassewinst in 2C maar ook als winnaar van divisie 1-2.

Graag willen we ook nogmaals Rino Beernaert in de bloemetjes zetten voor de prachtige wagen, tijd en vooral voor de ontelbare tips en kennis dat hij doorgaf aan ons.

Er zijn zeker plannen voor volgend jaar. Maar er is nog niets zeker, eerst moet natuurlijk gekeken worden of alles financieel haalbaar is.

BRC
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X