Als afsluiter van een 5-tal rally’s dit jaar, met onze Citroën Saxo, wilden we in schoonheid eindigen met de 6 uren van Kortrijk. Dit was niet alleen onze langste rally dat we zouden rijden, hier zouden ook nog enkele nieuwe scenario’s voor ons opduiken, zoals bijvoorbeeld het rijden in het donker. We gingen naar Kortrijk met de ingesteldheid om vooral terug veel plezier te hebben.

We stonden zaterdagavond met het nummer 106 op de deuren aan de start van een zeer mooi rallyweekend. We waren op voorhand gewaarschuwd over de gladheid op de kp’s en pasten hier ook onze tactiek aan. We begonnen iedere kp aftastend en naar mate we vertrouwder geraakten met de kp konden we het tempo opdrijven.

In de eerste twee boucles konden we een mooie voorsprong opbouwen van een 50-tal seconden. Hierdoor konden we de laatste boucle met vertrouwen uitrijden zonder overbodige risico’s te nemen want we wisten dat dit door ons hoge startnummer in het donker zou zijn. Gelukkig zijn mijn co-piloot Victor Valcke en ik perfect op elkaar ingespeeld waardoor ik dus blindelings kon vertrouwen op zijn goed nota’s.

KAMV
RallyTime animated

Zondagavond kwamen we uiteindelijk aan de finish met niet alleen een klassewinst in 2C maar ook als winnaar van divisie 1-2.

Graag willen we ook nogmaals Rino Beernaert in de bloemetjes zetten voor de prachtige wagen, tijd en vooral voor de ontelbare tips en kennis dat hij doorgaf aan ons.

Er zijn zeker plannen voor volgend jaar. Maar er is nog niets zeker, eerst moet natuurlijk gekeken worden of alles financieel haalbaar is.

RT1
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X