Zoals voorspeld waren de weeromstandigheden zeer winters en daardoor lagen de wegen in en rond Gingelom er heel vettig bij. De eerste die dit aan den lijve mocht ondervinden was David Conard. Al op de eerste snelheidsrit liep het mis. Door een koprol, met als resultaat een flink beschadigde Clio, kon de thuisrijder zijn ambities opbergen. De anderen teams waren meteen verwittigd dat de minste fout onmiddellijk afgestraft werd.

In Gingelom was het vooral uitkijken naar het duel tussen de 2 overgebleven titelkandidaten Tordeurs en Daco. Alain Daco wist wat hem te doen stond als hij nog kampioen wilde worden. Hij schreef meteen de eerste snelheidsrit op zijn naam. Jeroen Catelin volgde op 9 seconden en Corentin Tordeurs op 15 seconden. Corentin Tordeurs kon het zich permitteren om de strijd voor de eerste plaats van op afstand te volgen. Met de algemene titel in het achterhoofd was de eindstreep halen voor hem voldoende. Op de volgende twee proeven waren de besttijden voor Jeroen Catelin waardoor die de eerste ronde afsloot met een voorsprong van vier seconden op Alain Daco.

In de 2de ronde kon het duo Catelin-Duyck hun voorsprong vergroten tot 19 seconden. Het sein voor Daco om een slotoffensief in te zetten. Maar zijn vijf besttijden op zes KP’s waren niet voldoende. Jeroen Catelin hield aan de eindstreep 2 luttele seconden over en schreef zo de laatste manche van de Clio 2 Rally Challenge 2017 op zijn naam schreef.

KAMV
RT2

Het duo Tordeurs-Jadot haalde de eindmeet op de 3de plaats, voldoende om de eerst algemene titel van de Challenge 2017 binnen te halen. Voor hen wacht een gratis rally met een Renault Clio R3 in 2018.

Pitstop Racing Events sluit zo tevreden zijn eerste jaar Clio 2 Rally Challenge af en hoopt volgend jaar op een 15 tal teams om in 2018 nog beter te doen. Tijd dus om met de rallyorganisatoren en piloten samen te zitten om ook volgend jaar een spannend strijd te kunnen aanbieden.

BRC
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X