Na de zware crash van vorig jaar op KP1 in onze thuisrally, hadden we dit jaar wel iets recht te zetten. De doelstelling van dit jaar was dan ook om deze moeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In de ochtendlus reden we met de billen dichtgeknepen, we kwamen verschillende wagens tegen op het parcours die de eerste ronde niet zouden overleven. De proeven lagen er enorm verraderlijk bij en dat resulteerde dan ook meteen in een grote achterstand op de leider in onze klasse.

VAS
KAMV

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam het vertrouwen naar boven. Hierdoor begonnen we betere tijden te draaien die thuis hoorden in de middenmoot van het algemene klassement. Na de tweede ronde merkte ik echter dat ik last kreeg van mijn hand, maandag na controle bij de dokter bleek dat ik rond reed met een zwaar gekneusde ringvinger, waarschijnlijk in alle hevigheid de rolkooi geraakt bij één van onze slippertjes.

Bij het starten van de laatste ronde, stonden we stevig tweede in de klasse en deze positie zouden we vast houden tot het einde van de wedstrijd. In deze nachtelijke lus hebben we met onze Twingo R1 zowaar een 25ste en 26ste tijd algemeen gereden waardoor we veel snellere wagens achter ons lieten en bij velen voor verbazing zorgden.

We hebben dit seizoen op een geweldige wijze kunnen beëindigen. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder al onze sponsors, groot en klein, en iedereen die zich vrijwillig inzette om ervoor te zorgen dat we steeds de best mogelijke service kregen. Op naar 2018!

VAS
RT2
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X