Bram Fonteyne blikt terug op een zeer geslaagde Rally van Zuid-Limburg. Met zijn eerste overwinning van het seizoen neemt hij met zijn team een serieuze optie om de titel in het VAS historic kampioenschap te verlengen.

“Ik moet bekennen dat dergelijke weersomstandigheden me wel liggen. Maar ik moet er ook aan toevoegen dat ik een paar warme momentjes heb gehad die telkens goed afliepen. Na de eerste drie proeven vroegen de servicemannen zich af of ik nog niet goed wakker was. Danny Kerckhof nam de 1ste scratch voor zijn rekening en op de 2de proef was het de beurt aan Michael America om de snelste tijd neer te zetten. Vanaf de 3de proef begon het vertrouwen te komen en voelde ik dat er echt wel meer inzat en dat resulteerde dan ook in onze 1ste scratch van de dag,” aldus Bram

Vanaf de 2de ronde kon Bram Fonteyne, gestuurd door de ervaren Marc Vandemoortele, verder uitlopen op de concurrentie. Hij reed enkele scratches na mekaar en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.

RallyTime animated
BRC

“KP Borlo lag mij wel, daar was het een afwisseling van vettige omstandigheden en “drogere” stukken, KP Aalst lag er heel slecht bij en daar reed ik bij momenten echt op eieren en op KP Gelmen voelde ik mij als een vis in het water. Ik had mij voorgenomen om in moeilijke situaties een seconde vroeger te remmen in plaats van 1 seconde te laat, want in deze omstandigheden werd elk foutje genadeloos afgestraft en verloor je kostbare seconden.”

De laatste lus van drie proeven werd verreden in het donker en ook daar deed Bram het voortreffelijk, hij kon zijn voorsprong behouden en behaalde uiteindelijk een knappe 16de plaats in het algemeen klassement. Zijn voornaamste concurrent, Danny Kerckhof, behaalde een 3de plaats bij de historics en zo moeten beide heren nog vol aan de bak in de 6 Uren van Kortrijk. Na wat rekenwerk zou Bram na deze wedstrijd zo’n 3 punten voorsprong hebben op Danny en dat is echt peanuts in volle strijd om de VAS historic titel.

“Links en rechts hoorde ik dat er minder concurrentie was in Zuid-Limburg na onze overwinning, maar ik nodig iedereen uit om in deze weersomstandigheden de oversteek te maken naar Zuid-Limburg. De finish halen is al een prestatie op zich hier. Anderzijds kreeg ik heel veel felicitaties en wil ik mijn servicemannen bedanken voor het geleverde werk. Alweer een teamprestatie waar ik zeer trots over ben. In Kortrijk zal ik nog mijn uiterste best moeten doen om in het spoor te blijven van Danny. De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk om voor hem te eindigen maar in de rallysport worden de prijzen maar uitgedeeld eens je over de finish rijdt,” besluit Bram

Volgende wedstrijd voor FB Motorsport … de 6 Uren van Kortrijk

RallyTime animated
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X