Bram Fonteyne blikt terug op een zeer geslaagde Rally van Zuid-Limburg. Met zijn eerste overwinning van het seizoen neemt hij met zijn team een serieuze optie om de titel in het VAS historic kampioenschap te verlengen.

“Ik moet bekennen dat dergelijke weersomstandigheden me wel liggen. Maar ik moet er ook aan toevoegen dat ik een paar warme momentjes heb gehad die telkens goed afliepen. Na de eerste drie proeven vroegen de servicemannen zich af of ik nog niet goed wakker was. Danny Kerckhof nam de 1ste scratch voor zijn rekening en op de 2de proef was het de beurt aan Michael America om de snelste tijd neer te zetten. Vanaf de 3de proef begon het vertrouwen te komen en voelde ik dat er echt wel meer inzat en dat resulteerde dan ook in onze 1ste scratch van de dag,” aldus Bram

Vanaf de 2de ronde kon Bram Fonteyne, gestuurd door de ervaren Marc Vandemoortele, verder uitlopen op de concurrentie. Hij reed enkele scratches na mekaar en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.

RT2
RallyTime animated

“KP Borlo lag mij wel, daar was het een afwisseling van vettige omstandigheden en “drogere” stukken, KP Aalst lag er heel slecht bij en daar reed ik bij momenten echt op eieren en op KP Gelmen voelde ik mij als een vis in het water. Ik had mij voorgenomen om in moeilijke situaties een seconde vroeger te remmen in plaats van 1 seconde te laat, want in deze omstandigheden werd elk foutje genadeloos afgestraft en verloor je kostbare seconden.”

De laatste lus van drie proeven werd verreden in het donker en ook daar deed Bram het voortreffelijk, hij kon zijn voorsprong behouden en behaalde uiteindelijk een knappe 16de plaats in het algemeen klassement. Zijn voornaamste concurrent, Danny Kerckhof, behaalde een 3de plaats bij de historics en zo moeten beide heren nog vol aan de bak in de 6 Uren van Kortrijk. Na wat rekenwerk zou Bram na deze wedstrijd zo’n 3 punten voorsprong hebben op Danny en dat is echt peanuts in volle strijd om de VAS historic titel.

“Links en rechts hoorde ik dat er minder concurrentie was in Zuid-Limburg na onze overwinning, maar ik nodig iedereen uit om in deze weersomstandigheden de oversteek te maken naar Zuid-Limburg. De finish halen is al een prestatie op zich hier. Anderzijds kreeg ik heel veel felicitaties en wil ik mijn servicemannen bedanken voor het geleverde werk. Alweer een teamprestatie waar ik zeer trots over ben. In Kortrijk zal ik nog mijn uiterste best moeten doen om in het spoor te blijven van Danny. De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk om voor hem te eindigen maar in de rallysport worden de prijzen maar uitgedeeld eens je over de finish rijdt,” besluit Bram

Volgende wedstrijd voor FB Motorsport … de 6 Uren van Kortrijk

RallyTime animated
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X