Nadat de rallyspotlights afgelopen weekend in Huy op de Skoda’s van Vincent en Kris gericht stonden draaien we deze nu naar het noorden voor de voorlaatste manche van het VAS kampioenschap in en rond Sint-Truiden. Een heel belangrijke voor de resterende titel kandidaten in Div 3. Dus ook voor Steven Dolfen en Laurent Decroupette die opnieuw met de door Philcars geprepareerde Clio R3 MAX van start gaan.

“Eerlijk is eerlijk , we dachten de schaapjes al op het droge te hebben na Koekelare”, steekt Steven van wal. “In een persoonlijke babbel met Steve Becaert liet hij mij verstaan enkel nog Kortrijk te rijden met een ‘andere’ R5 wagen. Ondertussen weten we dat dit de Skoda Fabia R5 geworden is, maar dat hij ook naar Zuid-Limburg ging trekken om alsnog zijn derde titel te veroveren? Nee, deze hadden we niet zien aankomen. Maar hij heeft meer dan gelijk om deze kans te grijpen! Dat hij dit kan met de beste rally wagen die op dit moment voor handen is scherpt enkel maar onze motivatie.”

KAMV
63ste OVV

Alleen staat het team er helaas niet zo goed voor zoals het klassement laat vermoeden, aangezien enkel de beste 7 resultaten in rekening mogen worden gebracht. Het enigste voordeel die Steven en Laurent hebben op dit moment is dat ze bij een opgave nog een waterkans maken op de titel, terwijl Steve bij een opgave zo goed als zeker is uitgeteld.

“Onze voorsprong bedraagt in principe 7 punten, maar de kans is groot dat we die al na Zuid-Limburg zullen kwijt zijn als we de deelnemerslijst bekijken. Het nadeel voor ons is dat top 10 rijden in Zuid-Limburg en Kortrijk nagenoeg onmogelijk is. Vorig seizoen heb ik samen met Diederik Pattyn en met de Peugeot 208 R2 van Pevatec echt alles gegeven, maar daar haalden we zelfs de top 10 niet… dat zal dit jaar helaas niet anders zijn. Terwijl er in Zuid-Limburg een dozijn Evo’s hun opwachting maken, zal ook daar een top 10 onmogelijk zijn. De vettige omstandigheden en de vele rechte stukken zijn in het nadeel voor onze Clio. Als Steve een verstandige wedstrijd rijdt en gespaard blijft van pech dit weekend neemt hij alvast de volle buit, aangezien de Van Hoof’s met Nederlandse licentie rijden en bijgevolg geen punten kunnen nemen.”

“Toch gaan we er samen proberen alles aan te doen die titel in Div 3 te veroveren” , besluit Steven.  “Dat zijn we in de eerste plaats verschuldigd aan onze preparateur Philcars en de eigenaar van de wagen, Steven Toortelboom die kosten nog moeite heeft gespaard om ons een competitieve wagen te bezorgen. Ze hebben echt fantastisch werk geleverd, net als co piloot Laurent en de sponsors die meer dan hun steentje hebben bijgedragen in de 2de seizoenhelft. En zeg nu zelf, zou het geen mooie afsluiter zijn om ‘de rallywagen’ van het moment te kloppen in een regionaal kampioenschap met een Clio R3 alvorens de F2 vaarwel te zeggen en een nieuw hoofdstuk te kunnen starten in 2018? Dus nog 200 km vol aan de bak!”

Stannic
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X