Sinds 2015 is Robin Maes een vaste waarde in het Belgian Historic Championship. In dat jaar reed hij met 3 wedstrijden in een Opel Kadett City en werd hij meteen 3de in de Ypres Historic Rally. Het jaar nadien stapte hij met succes over naar de ondertussen gekende Prodrive BMW. Maar dit is niet de enige autosport ervaring die Robin Maes heeft, hij begon eerst met karting, maakte dan zijn overstap naar een prototype Radical SR3 en na een tussenstop in het BTCS met een M3 werd hij in 2008 met Porsche Belgisch kampioen Divisie 2 in het Belcar kampioenschap. Nadat hij terug overstapte naar de Proto’s in het Europees kampioenschap stopte Robin in 2012 met racen.

Wegens professionele redenen ben ik in toen gestopt met competitie. Maar ik ben wel les blijven geven bij Curbstone, samen met onder andere Vincent Verscheuren en Frederic Vervisch. Via Vincent ben ik in aanraking gekomen met de rallysport, ik maakte mijn debuut trouwens als co van Vincent in de Rally van Ieper 2011 in een Fiesta R2.

Het is mede dankzij de aanmoedigingen van onder andere Vincent dat Robin de overstap maakt naar een R5. “Met de BMW in de historics was het bijzonder leuk, maar aan het stuur van een R5 ziet men pas de echte kwaliteiten van een piloot… Toen Vincent met me meeging in de ORC wou ik vooral ook weten hoever ik al stond als rallypiloot.” aldus de gepassioneerde piloot.

RT2
VAS

Maar Robin blijft heel realistisch in zijn capaciteiten als piloot en zijn kansen aan het stuur van een R5. “Mijn circuit-ervaring is een heel groot voordeel, maar ik zal nog veel moeten leren. Ik zie 2018 dan ook als een overgangsjaar, ik ga mezelf absoluut geen druk opleggen! Mijn doel is om klaar te zijn in 2019, dan wil ik kunnen meestrijden vooraan in het BRC.

Vandaag heeft de zaakvoerder van de MR Group de Skoda Fabia R5 van SXM Compétition getest. “Het was een korte test op een circuit, totaal niet te vergelijken met een echte klasssementsproef. Maar dankzij de tips die Freddy Loix me gaf ik ben toch wel onder de indruk… Ik kijk nu reeds uit naar de Haspengouw Rally 2018 waar ik mijn R5 debuut zal maken.

Naar het einde van het jaar zal beslist worden met welke wagen en met welk team Robin Maes volgend seizoen aan de start zal komen.

RallyTime animated
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X