In de Hemicuda Rally wou Kjell Vandenberghe opnieuw een mooi resultaat neerzetten met de Pistoletto BMW M3 van zijn vader. Rekening houdend met het vettig parkoers en de vierwielaangedreven wagens aan de start, mikten Kjell en co-piloot Tjorven Gouwy op een plaats bij de eerste 15. Om dit doel te realiseren werd er vanaf KP1 aangevallen.

Dat je bij aanvallen ook risico’s neemt, heeft Kjell aan de lijve mogen ondervinden. Op de eerste KP ging hij tweemaal rond en verloor bovendien nog wat tijd om de afgeslagen motor aan de gang te krijgen. De kopgroep was plots ver weg met een 40ste tijd algemeen. Na die eerste KP werd de ambitie dan ook een beetje bijgesteld. Een plaats in de top 20 zou mooi zijn.

63ste OVV
BRC

Op de 2de KP, met de foutjes van de eerste KP nog in het achterhoofd, realiseerde het duo de 21ste tijd. In de stand klom men naar een 26ste plaats. Top 20 bleek plots haalbaar. Er werd zelfs stilletjes terug aan de top 15 gedacht. Vanaf de 3de KP werd opnieuw, zonder veel risico’s te nemen, de aanval ingezet.

Met 4x een 14de tijd klom het team naar de 16de plaats. De twee volgende KP’s deden ze het met een 12de tijd nog iets beter. Maar in de algemene rangschikking stonden Kjell en Tjorven nog steeds 16de. Kjell kreeg dan ook de raad om deze 16de plaats vast te houden. Dit was echter buiten de winnaarsmentaliteit van Kjell gerekend. Op de laatste KP werd er een 8ste tijd gerealiseerd en hiermee werd in extremis nog de 15de plaats algmeen behaald.

“Natuurlijk ben ik ontgoocheld door de foutjes op de eerste KP,” reageert Kjell. “Maar al bij al hebben we toch kunnen bewijzen dat we ook op dit vettig parcours snel kunnen zijn. Het positieve is dat de kloof met de toch veel krachtigere BMW van Chris Algoedt kleiner wordt, soms een kwestie van een handvol seconden. Uiteindelijk finishen we nog als tweede BMW. Daar ben ik best tevreden mee.”

Natuurlijk vragen we ons af wanneer we jullie terug aan het werk zien.

“Voor de rest van het seizoen is er voorlopig niets gepland. Wij rijden geen enkel kampioenschap. Als we nog aan de start komen, zal het zijn om verder te leren.”

Zijn er reeds plannen voor volgend seizoen?

“Wat volgend jaar brengt, is ook nog een groot vraagteken. Wie weet brengt de Kerstman een heel mooi geschenk en mag ik de M-Cup rijden i.p.v. van mijn ouders. Of misschien wordt het een a la carte seizoen met mijn BMW M3, alhoewel deze nog in zijn blootje staat. Of misschien komt er een aantrekkelijke betaalbare cup voor junior piloten. Ik moet natuurlijk ook rekening houden met mijn broodjeszaak in Ardooie, maar ik kom zeker volgend jaar aan de start. Bij deze wil ik ook mijn ouders, sponsors, fans, stewards, organisaties en de service crew van DD Motorsport bedanken”

RallyTime animated
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X