Komende zondag, 8 oktober, trekt de Pintokaravaan naar de Rally van Doornik. Die zou wel eens beslissend kunnen zijn in de strijd om de titel. Als Rik Vannieuwenhuyse de volle buit pakt, volgt hij Jeroen Van Wanseele op als kampioen. Dan moet hij wel voorbij Koen Verhaeghe die ook naar Doornik trekt om zijn titelkansen gaaf te houden.

Niet minder dan vijf teams trekken dit weekend naar Doornik voor de voorlaatste manche van de Pinto Cup. Koen Verhaeghe mag als leider naar Henegouwen maar hij wordt op de huid gezeten door Rik Vannieuwenhuyse die op zoek gaat naar zijn vierde opeenvolgende overwinning. Ook regerend kampioen Jeroen Van Wanseele, Sam Warnez en Franklin Temperville staan op de deelnemerslijst.

Na zijn overwinningen in Wervik en Ieper kreeg Vannieuwenhuyse plots zicht op de titel en na zijn overwinning in de Semois eind augustus trekt hij zelfs als favoriet over de taalgrens. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Vannieuwenhuyse genoeg aan een overwinning. Maar ook Koen Verhaeghe is nog niet uitgeteld en kan zijn scores nog opkrikken. Co-rijder van Vannieuwenhuyse, Kenny Deroo blikt alvast vol vertrouwen vooruit. “We gaan in Doornik vol voor de vier op vier en voor de titel. We moeten wel, want alles op de 6 uren van Kortrijk zetten, zou een te groot risico zijn”, aldus Deroo. Vorig jaar deed het duo de officiële verkenningen. “De proeven zijn echt super. Er zit vanalles in: onverhard, snelle stukken, technische stukken, passages in dorpjes. Het ene moment heb je asfalt met veel grip, even later dan weer gladde stukken asfalt. Het parcours biedt alles waarvoor we rally als hobby hebben gekozen. En dat zie je ook aan de deelnemerslijst. Steeds meer Vlamingen ontdekken Doornik en verkiezen deze wedstrijd boven de Hemicuda. Bovendien nemen achttien wagen de start bij de historics. Dat kan al tellen voor een ASAF-manche”, besluit Deroo. Vannieuwenhuyse moet wel nog altijd 17 punten goedmaken op Verhaeghe. In de Semois was hij er niet bij, maar de Zwevezelenaar zal in Doornik zijn voorsprong met hand en tand verdedigen.

KAMV
BRC

Misschien kan Jeroen Van Wanseele een rol van betekenis spelen in de strijd om de titel. Van Wanseele moest in de Semois zijn meerdere erkennen in Vannieuwenhuyse maar de man uit Tielt is uit op revanche. Hij kent het parcours ook goed want hij staat al voor de derde opeenvolgende keer aan de start in Doornik. Ook Sam Warnez mag met vertrouwen naar Doornik, want de jonge West-Vlaming toonde in de Semois dat hij mee kan met de besten. Franklin Temperville won vorig jaar in Doornik, maar had dat vooral te danken aan de vele opgaves vorig jaar. De rally is ontzettend slopend met enkele lange proeven, en bij nat weer ligt het er heel verraderlijk bij.

Tussenstand: Verhaeghe: 102; Vannieuwenhuyse: 85, Temperville: 48, Warnez: 45, Van Wanseele: 25

Agenda:  11-12/03: Rallye de Hannut; 08-09/04: TAC Rally Tielt; 10-11/06: Rally van Wervik; 23-24/06: Historic Ypres Rally; 02-03/09: Rallye de la Semois; 07-08/10: Rallye de Tournai; 25-26/11: 6 uren van Kortrijk

RallyTime animated
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X