Robin Maes en Joke Van Damme behaalde afgelopen weekend de winst in de East Belgian Rally en doen daarmee een gouden zaak in het Historic kampioenschap.

“Maar we mogen het vel niet verkopen voor de beer geschoten is,” lacht Robin. “In de Condroz is alles nog mogelijk, maar we staan er toch een pak beter voor!”

In het begin van de wedstrijd ontbrak het wat aan vertrouwen bij Robin en Joke, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd dat vertrouwen teruggewonnen. “We konden strijden met Mats Van den Brand, toch wel een referentie in de M3. En we waren ook sneller dan Rainer Hermann, de thuisrijder die hier altijd goed is. Enkel de Sierra 4X4 van Stefaan Stouf was te snel voor ons, maar dat lijkt logisch in zo’n natte wedstrijd…”

RT1
RallyTime animated

Na de opgave van Stefaan Stouf werd Robin de nieuwe leider, maar net voor het ingaan van de laatste ronde werd het nog even spannend. “De koppeling begon te slippen, samen met ons team hebben we deze binnen de vooropgestelde tijd kunnen vervangen.” aldus Jean-Yves Maelfait van M Car Tech.

“Ik kan niet anders dan tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Met de vele regen en de modder op de weg was het een heel zware wedstrijd, het risico om van de baan te gaan was dan ook bijzonder groot… We zijn goed voorbereid op de Condroz Rally waar we volop voor de titel zullen gaan!” besluit Robin.

VAS
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X