Robin Maes en Joke Van Damme behaalde afgelopen weekend de winst in de East Belgian Rally en doen daarmee een gouden zaak in het Historic kampioenschap.

“Maar we mogen het vel niet verkopen voor de beer geschoten is,” lacht Robin. “In de Condroz is alles nog mogelijk, maar we staan er toch een pak beter voor!”

In het begin van de wedstrijd ontbrak het wat aan vertrouwen bij Robin en Joke, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd dat vertrouwen teruggewonnen. “We konden strijden met Mats Van den Brand, toch wel een referentie in de M3. En we waren ook sneller dan Rainer Hermann, de thuisrijder die hier altijd goed is. Enkel de Sierra 4X4 van Stefaan Stouf was te snel voor ons, maar dat lijkt logisch in zo’n natte wedstrijd…”

KAMV
RallyTime animated

Na de opgave van Stefaan Stouf werd Robin de nieuwe leider, maar net voor het ingaan van de laatste ronde werd het nog even spannend. “De koppeling begon te slippen, samen met ons team hebben we deze binnen de vooropgestelde tijd kunnen vervangen.” aldus Jean-Yves Maelfait van M Car Tech.

“Ik kan niet anders dan tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Met de vele regen en de modder op de weg was het een heel zware wedstrijd, het risico om van de baan te gaan was dan ook bijzonder groot… We zijn goed voorbereid op de Condroz Rally waar we volop voor de titel zullen gaan!” besluit Robin.

BRC
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X