Met de Hemicuda Rally is Kjell Vandenberghe toe aan zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Net zoals vorig jaar staat hij zondag aan de start in Koekelare. Dat Kjell dit jaar de overstap maakte van een voortrekker naar een achtertrekker, weten we allemaal na zijn knappe prestatie met de BMW M3 in de TBR Rallysprint. De BMW M3 krijgt dit weekend nummer 22 op de deuren en Tjorven Gouwy verzorgt opnieuw de nota’s.

Het duo Vandenberghe – Gouwy werd knap zevende in de TBR Rallysprint. Een prestatie die bij het publiek natuurlijk verwachtingen schept. Kjell weet echter dat de weg naar de top nog lang is.

“Vorig jaar reden we hier in Koekelare nog in klasse 2C,” vertelt Kjell. “Met de Renault Twingo R1 behaalden we er de tweede plaats in de klasse. Dit jaar starten we met de BMW M3. Onze mooie prestatie in Oekene schept waarschijnlijk verwachtingen. Maar ik weet dat we nog altijd heel veel moeten leren. Het is nog maar onze vierde wedstrijd met de M3. Het is pas onze tweede rally. Het is dus niet zo dat we ‘moeten’ presteren, maar we blijven wel gemotiveerd.”

BRC
VAS

Als we je dan toch vragen naar je ambities voor dit weekend…

“Onze ambitie dit jaar is om in de top te geraken bij de BMW’s. Hoever we dan gaan geraken in het algemene klassement is met een achtertrekker zeer afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer een beetje meezit, hopen we om een plaats bij de eerste 15.”

“Tot slot wil ik nog mijn ouders bedanken om ons opnieuw de kans te geven met de M3 te starten. En natuurlijk ook onze sponsors Delissimo, Hairstyle Pure en Pistoletto.”

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X