Met de Hemicuda Rally is Kjell Vandenberghe toe aan zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Net zoals vorig jaar staat hij zondag aan de start in Koekelare. Dat Kjell dit jaar de overstap maakte van een voortrekker naar een achtertrekker, weten we allemaal na zijn knappe prestatie met de BMW M3 in de TBR Rallysprint. De BMW M3 krijgt dit weekend nummer 22 op de deuren en Tjorven Gouwy verzorgt opnieuw de nota’s.

Het duo Vandenberghe – Gouwy werd knap zevende in de TBR Rallysprint. Een prestatie die bij het publiek natuurlijk verwachtingen schept. Kjell weet echter dat de weg naar de top nog lang is.

“Vorig jaar reden we hier in Koekelare nog in klasse 2C,” vertelt Kjell. “Met de Renault Twingo R1 behaalden we er de tweede plaats in de klasse. Dit jaar starten we met de BMW M3. Onze mooie prestatie in Oekene schept waarschijnlijk verwachtingen. Maar ik weet dat we nog altijd heel veel moeten leren. Het is nog maar onze vierde wedstrijd met de M3. Het is pas onze tweede rally. Het is dus niet zo dat we ‘moeten’ presteren, maar we blijven wel gemotiveerd.”

RallyTime animated
KAMV

Als we je dan toch vragen naar je ambities voor dit weekend…

“Onze ambitie dit jaar is om in de top te geraken bij de BMW’s. Hoever we dan gaan geraken in het algemene klassement is met een achtertrekker zeer afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer een beetje meezit, hopen we om een plaats bij de eerste 15.”

“Tot slot wil ik nog mijn ouders bedanken om ons opnieuw de kans te geven met de M3 te starten. En natuurlijk ook onze sponsors Delissimo, Hairstyle Pure en Pistoletto.”

RallyTime animated
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X