Door in de East Belgian Rally een derde zege in het Junior-kampioenschap te laten optekenen wist Sébastien Bedoret zijn kansen op de Belgische Junior-rallytitel gaaf te houden. De ontknoping valt begin november in de Condrozrally.

Sébastien Bedoret houdt van uitdagingen. Proberen de titel te behalen in het Belgische Junior-rallykampioenschap is er daar één van! “Nochtans was dat bij de start van het seizoen niet mijn ambitie”, stelt de inwoner van Donstiennes. “Na in april in de TAC Rally de zege in mijn categorie te hebben behaald, heb ik enkele wedstrijden van het Europees Juniorkampioenschap afgewerkt, waar ik heel wat heb geleerd. Nadien trok ik begin september naar de Omloop van Vlaanderen, om er de Rally di Roma Capitale, de laatste Europese wedstrijd van mijn seizoen, voor te bereiden.”

In en rond Roeselare staken de jongeman en zijn corijder Thomas Walbrecq met kop en schouders boven de concurrentie uit. Met veertien snelste tijden en een tweede zege bij de Juniors als resultaat. Ze mochten tegelijk ook de Junior Award ontvangen. “Dat leverde ons een gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd op”, legt Thomas uit. “Dat konden we niet laten liggen, en zo stonden we afgelopen zaterdag aan de start van de East Belgian Rally.”

RT1
VAS

Op de schitterende klassementsproeven in de Oostkantons schitterde de Peugeot 208 R2 in de kleuren van Syan opnieuw. Terwijl de regen de chronoritten van ’s ochtends heel verraderlijk maakte, sloeg Sébastien meteen hard toe, en kwam hij na drie proeven met een voorsprong van 34 seconden terug in het servicepark in Sankt Vith. “Het lag er heel glad bij, met veel modder op de wegen, maar toch reed ik met vertrouwen en had ik meteen een goed ritme te pakken”, stelt de voormalige Belgische kampioen karting. “Vanaf dat moment wist ik dat we de rally moesten controleren. Snel rijden, dat wel, maar met voldoende marge om er zeker van te zijn dat we niet van de baan zouden schuiven. Samen met Thomas heb ik me ontzettend geamuseerd op dit parcours en als je er plezier aan beleeft, dan weten we dat de chrono’s dikwijls volgen.”

Uiteindelijk gingen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq met een voorsprong van 1’11” op concurrent Romain Delhez over de streep. Van de dertien afgewerkte proeven waren ze acht keer de snelste in hun klasse RC4. “Dat betekent acht bonuspunten, naast die van de zege uiteraard, voor het Junior-kampioenschap”, stelt Thomas blij vast.

Met nog één wedstrijd te gaan is Sébastien Bedoret dus nog altijd in de running voor de Belgische Junior-rallytitel. “Indien ik in de Condroz de Junior-categorie weet te winnen, en minstens 14 snelste tijden in RC4 weet neer te zetten, dan ben ik inderdaad kampioen”, stelt de Henegouwer. “Geen kleine uitdaging! Aan de ene kant omdat de Condrozrally traditioneel een heel lastige wedstrijd is, maar ook omdat het één van de meest populaire rally’s van het land is, en de concurrentie dus van hoog niveau zal zijn. Maar dit is het soort challenge dat me ontzettend motiveert!”

Afspraak dus in Hoei, op 4 en 5 november, voor de ontknoping van een kampioenschap dat, wat er ook gebeurt, spannender verliep dan verwacht.

RallyTime animated
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X