Tom Kenis en ikzelf gingen afgelopen zaterdag van start in voor ons de mooiste rally uit het BRC. Voor mezelf was het de eerste deelname in St. Vith en voor Tom was het de eerste keer in de regen. En die regen was er op zaterdag in overvloed na de verkenningen op vrijdag in, het droge te hebben afgewerkt. We moesten dus realistisch blijven en de verwachtingen niet te hoog leggen. Ons amuseren en ‘s avonds zonder brokken de finish bereiken werd het doel.

Zo gezegd zo gedaan, maar dat van die brokken bleek niet zo heel vanzelfsprekend te zijn. Het mooie maar o zo moeilijke parcours lag er overal spekglad bij en op sommige plaatsen was het precies alsof we over ijs aan het schaatsen waren. Om het geheel nog wat moeilijker te maken, kregen we vanaf de eerste proef te kampen met een sterk aandampende voorruit waardoor we soms bijna blind aan het rijden waren. Niet bevorderlijk voor het vertrouwen en al zeker niet voor de tijden.

Een enkele keer schoven we zonder erg rechtdoor maar voor de rest slaagden we er toch in om de valstrikken te ontwijken. Tevreden over de gemaakte nota’s waar we een correcte inschatting maakten over de gevaarlijkste punten. Tijdens de tweede doortocht op KP Burg-Reuland reden we iets voor halfweg proef lek en beslisten we om verder te rijden tegen een gematigd tempo en de band na de proef te wisselen. Ongeveer anderhalve minuut gingen verloren.

RT2
KAMV

Omdat we beiden weinig ervaring hebben in het donker en Tom weinig ziet ‘s nachts, besloten we geen risico’s meer te nemen voor de nachtelijke lus van drie proeven en lieten we het tempo bewust zakken. Tot onze grote tevredenheid slaagden we in onze opzet om de BMW 325 zonder enige schram aan de meet te krijgen. En de fun, die was er zeker en vast!

VAS
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X