Na zijn mooie overwinning in de Omloop van Vlaanderen, deed Sébastien Bedoret het nodige om de titelstrijd in het Junior BRC spannend te houden. Ook in Sankt-Vith domineerde Sébastien Bedoret, al kwam Romain Delhez in de slotfase goed op dreef.

Door het herfstweer, met veel regen, waren de proeven van de East Belgian Rally bijzonder verraderlijk. De wedstrijd tussen de jongeren draaide meteen uit op een tweestrijd tussen Sébastien Bedoret en Romain Delhez. Jelle Vermeire liet zich in de openingsronde al verrassen door… de politie, want de Ford-rijder moest zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding op de verbinding.

Jean Dilley nam ook een prima start met zijn Ford Fiesta R2T, maar de jongere broer van Guillaume nam niet deel aan het Junior-kampioenschap: “Om mee te strijden in het Junior BRC, moeten we rijden met conventionele benzine, maar we rijden met de R2T op speciale benzine. Caren Burton en mijn broer willen dat ik met gelijke wapens kan strijden in R2, om mijn progressie te meten in vergelijking met Sébastien Bedoret en de andere R2-piloten. Het is pas mijn tweede rally met de Fiesta, maar ik heb me fantastisch geamuseerd. Dit zijn schitterende proeven en ik geniet van de modder en de gladde situaties,” aldus Jean, die op de derde plaats eindigde in RC4.

BRC
RT2

Vooraan domineerde Sébastien Bedoret het gebeuren. Hij won afgetekend met 1’11” voorsprong op Romain Delhez en onderweg reed hij 8 snelste tijden op 13 proeven: “We hebben maximaal aangevallen, ook al reden we hier met onze wagen van vorig jaar. De motor van onze auto van dit jaar is immers stuk gegaan bij de nakeuring in Roeselare. Het is nog even wachten op het verslag van de experts voor we de wagen herstellen en terug kunnen gebruiken.”

Sébastien Bedoret won overtuigend voor Romain Delhez, die pas in de slotfase op dreef kwam: “Op de eerste proef ging ik rechtdoor in de regen. We schoven in een veld en het duurde 40″ voor ik terug op de baan was. Daarna was het vertrouwen weg. We hadden niet de juiste afstellingen voor de natte omstandigheden. Pas toen we na 8 KP’s de kas een paar mm hoger hadden gezet, kon ik met vertrouwen aanvallen en reden we nog een vijftal snelste tijden.”

Tobias Brüls, voor de eerste keer in actie met de turbo Ecoboost in de regen, behaalde voor eigen publiek een mooie derde plaats, voor Stijn Pacolet.

VAS
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X