Deze zaterdag staat de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship op de agenda in Sankt-Vith. In de 208 T16 van Peugeot België Luxemburg gaan Kevin Abbring en Pieter Tsjoen onverminderd verder met hun strijd om de Belgische titel.  

Gemotiveerd zijn ze zeker, Kevin en Pieter! De winnaars van de Rally van Ieper willen zaterdag opnieuw schitteren in de East Belgian Rally, een wedstrijd waar puur rijderstalent altijd komt bovendrijven. Even was er twijfel of Pieter Tsjoen plaats zou nemen in de rechterstoel, maar een testsessie met de Peugeot 208 T16 bracht dan toch geruststellend nieuws.

“Ik liep wat averij op tijdens een ongeval op het eiland Man en even vreesde ik voor een forfait hier in Sankt-Vith”, legt Pieter uit. “Maar op donderdag reed ik mee in de tests die DG Sport had opgezet om de perfecte afstellingen te vinden voor de auto, en daar heb ik gemerkt dat het fysiek wel in orde komt. Ik zal dus wel degelijk naast Kevin zitten dit weekend.”

BRC
RT2

Samen met zijn Nederlandse piloot heeft Pieter maar één doel: zoveel mogelijk van de achterstand op de leider in het kampioenschap inhalen. “Geweldig is het: bij deze achtste en voorlaatste manche van het kampioenschap kunnen we nog altijd strijden voor de titel”, vertelt Wim Doms, PRverantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg. “Op dit snelle, smalle en technische parcours moeten de kwaliteiten van de 208 T16 optimaal tot uiting komen. Het mag dus duidelijk zijn: Kevin en Pieter gaan hier strijden om elke seconde.”

De East Belgian Rally wordt op zaterdag op één dag gereden, over 13 klassementsproeven tussen 9u ’s ochtends en 10u ’s avonds.

Stannic_animatie
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X