Deze zaterdag staat de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship op de agenda in Sankt-Vith. In de 208 T16 van Peugeot België Luxemburg gaan Kevin Abbring en Pieter Tsjoen onverminderd verder met hun strijd om de Belgische titel.  

Gemotiveerd zijn ze zeker, Kevin en Pieter! De winnaars van de Rally van Ieper willen zaterdag opnieuw schitteren in de East Belgian Rally, een wedstrijd waar puur rijderstalent altijd komt bovendrijven. Even was er twijfel of Pieter Tsjoen plaats zou nemen in de rechterstoel, maar een testsessie met de Peugeot 208 T16 bracht dan toch geruststellend nieuws.

“Ik liep wat averij op tijdens een ongeval op het eiland Man en even vreesde ik voor een forfait hier in Sankt-Vith”, legt Pieter uit. “Maar op donderdag reed ik mee in de tests die DG Sport had opgezet om de perfecte afstellingen te vinden voor de auto, en daar heb ik gemerkt dat het fysiek wel in orde komt. Ik zal dus wel degelijk naast Kevin zitten dit weekend.”

RT2
KAMV

Samen met zijn Nederlandse piloot heeft Pieter maar één doel: zoveel mogelijk van de achterstand op de leider in het kampioenschap inhalen. “Geweldig is het: bij deze achtste en voorlaatste manche van het kampioenschap kunnen we nog altijd strijden voor de titel”, vertelt Wim Doms, PRverantwoordelijke van Peugeot België-Luxemburg. “Op dit snelle, smalle en technische parcours moeten de kwaliteiten van de 208 T16 optimaal tot uiting komen. Het mag dus duidelijk zijn: Kevin en Pieter gaan hier strijden om elke seconde.”

De East Belgian Rally wordt op zaterdag op één dag gereden, over 13 klassementsproeven tussen 9u ’s ochtends en 10u ’s avonds.

RT1
VAS
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X