Foto Ronnie Bullens

Na hun snelle opgave in de Sezoenrally was Rallyteam Croes er op gebrand om een mooie prestatie neer te zetten in het Critérium Jean-Louis Dumont. Vorig jaar behaalde het team in Waremme een mooi resultaat. De verwachtingen waren dit jaar dan ook best hoog. Wim Croes vertelt ons hoe het weekend verlopen is…

Na de snelle opgave in de Sezoensrally, waarbij we onze versnellingsbak beschadigde, gingen we opzoek naar revanche in Waremme. Voor deze moeilijke wedstrijd werd ik genavigeerd door Ives Paternotte. Hij had een zwaar ongeval achter de rug in Rallye Claude Desoil en zo ging hij weer opzoek naar het nodige vertrouwen om in het rechterzitje te kruipen.

RT2
VAS

Na ons goede resultaat van vorig jaar, toen nog met de Corsa, waren de verwachtingen best hoog. Een zeer, misschien wel te voorzichtige start, zorgde evenwel voor een mentale boost. Het tempo werd steeds meer omhoog gekrikt en dit leidde tot enkele goede resultaten. Op de tweede proef waren we zelfs een minuut sneller de 3de boucles! Met een knappe 18de tijd van de 73 deelnemers in divisie 1-2-3 op de voorlaatste proef van de dag, hadden we dus ook de waarde van onze Twingo R1 bewezen. Resultaat van de dag: 24ste van de 73 gestarte deelnemers en 5de van de 20 in onze klasse!

Wij blikken terug op een zeer geslaagde rally en willen daarbij ook enkele mensen bedanken! Voorop Ives Paternotte, die ondanks zijn ongeval, een topprestatie leverde! Het serviceteam dat in goede handen was van Ben Croes en uiteraard Carrosserie Vandevelde en Eddy Spelmans voor het herstellen van onze wagen. Zonder deze mensen hun inspanningen stonden we immers niet aan de start.

Op naar de volgende wedstrijd, de Rally van Zuid-Limburg, of misschien toch nog een eentje tussendoor?

Rallyteam Croes

63ste OVV
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X