Afgelopen weekend vond reeds de 6de VAS kampioenschapswedstrijd van het seizoen plaats voor Steven Dolfen en Laurent Decroupette met de ondertussen vertrouwde Renault Clio R3. Het parcours in Oudenaarde was niet van het selectiefste maar felle regen en enkele onnodige gemaakte ‘coupures’ tijdens de verkenningen zorgden ervoor dat het toch opletten geblazen werd. De deelnemerslijst was van een nationaal niveau terwijl de F2 categorie goed gevuld was met een pak snelle Peugeot’s 208  en enkele andere top R3’s. Dit alles zorgde toch voor de nodige focus op zondagmorgen, want een goed resultaat in Oudenaarde zette immers de poort naar de algemene VAS kampioenschapstitel volledig open. Helaas liep het al tijdens de eerste run goed fout …

“Alles verliep eigenlijk goed tot we rechts de kasseistrook moesten opdraaien, daar liet ik de auto iets teveel naar buiten gaan en toen ik op de gas ging trok die zichzelf in de gracht… tot 2 maal toe! We hadden nochtans marge ingebouwd aangezien 1 klein foutje al fataal kan zijn in een sprint van slechts 30km”.

BRC
VAS

Uiteindelijk gingen er een kleine 6 minuten verloren en bijgevolg een pak punten voor het kampioenschap. Maar aangezien enkele teams niet waren komen opdagen afgelopen weekend konden Steven en Laurent toch nog een deel punten nemen in de klasse door gewoon de wedstrijd af te maken.

“In Staden konden we de boel nog forceren, maar hier was dit onmogelijk. Er resten ons nog slechts 23KM om de kloof te dichten, een onbegonnen zaak . Toch hebben we de 3 laatste proeven aan 95% afgewerkt” , lacht Steven.

Op de 2de proef werd de Clio nog gehinderd door een BMW , maar toen de organisatie een 2 minuten regel toeliet vanaf de 3de proef konden Steven en Laurent nog 2 scratchen laten optekenen in de officieuze F2 klasse en zodoende werd er nog wat extra vertrouwen getankt naar de volgende opdracht toe begin oktober in de Hemicuda rally . Voor deze kan Steven helaas niet op Laurent rekenen aangezien die andere verplichtingen heeft. Liefhebbers van een vlotte voortrekker kunnen ons steeds contacteren naar de voorwaarden via onze FB pagina .

“In Koekelare gaan we aan 110% rijden, daar moeten we de volle buit kunnen scoren. Het zou tevens mooi zijn om de titel in Sint-Truiden te vieren om dan, net als vorig jaar opnieuw in Kortrijk zonder zorgen en met de nodige panache het seizoen te kunnen beëindigen”. Maar voor het zover is, eerst de Hemicuda tot een goed einde brengen!”

BRC
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X