Na de Ypres Rally, zal het Renties Racing Team ook in de 58ste ConXioN Omloop van Vlaanderen prominent aanwezig zijn met de Ford Fiesta R5 van Polle Geusens en Filip Cuvelier. De jonge Limburger wil zich in West-Vlaanderen nog eens meten met de Belgische rallytop, maar hij blijft ook realistisch.

“We moeten realistisch zijn, en dan heb ik het niet over mijn ervaring, maar over de mechaniek. Onze Ford Fiesta R5 is een Evo1. In Ieper moesten we opboksen tegen Evo2’s, maar ook de Skoda’s zijn meer geëvolueerd. Mijn doel is dan ook de kloof met de koplopers te verkleinen,” vertelt Polle Geusens, die mogelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen zal rijden in Roeselare.

RallyTime animated
KAMV

Na de verkenningen verwacht Polle een verraderlijke wedstrijd.

“De proeven liggen er erg glad bij. In heel wat bochten ligt er modder in de koorden, dus zullen de proeven glad worden. We zijn goed voorbereid, want tijdens de verkenningen hebben we diverse weertypes gehad. Ik verwacht wel dat er vrijdagavond al heel wat zal gebeuren, want de proef De Ruiter heeft wel een aantal erg gladde stroken.”

Polle Geusens en Filip Cuvelier zullen vrijdagavond niet met het mes tussen de tanden van start gaan.

“Ik ben vorige week verhuisd, dus het zijn drukke weken geweest. Ik heb geen tijd gehad om na Ieper nog met de Ford Fiesta R5 te rijden. Na Ieper zal ik mijn eerste meters op snelheid rijden op de eerste klassementsproef. Ik zal vrijdag het ritme opbouwen om zaterdag het tempo te verhogen. Zaterdag wil ik nog eens testen hoe ver we staan ten opzichte van de andere R5-rijders,” vertelt Polle Geusens, rustig zoals altijd.

RT1
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X