Het Kempisch Rallyteam stond met beide wagens aan de start in de Short Rally Kasterlee. Omdat Koen Maes andere verplichtingen had, mocht Nick Lauwers voor de gelegenheid plaatsnemen in het rechterzitje naast Paul Cremers.

De verkenningen op zaterdag verliepen goed. Het gaf Nick Lauwers ook meteen een goed beeld van alles wat met navigeren te maken heeft.

KAMV
BRC

Tijdens de eerste proef op zondag lagen de tijden van beide Escorts heel dicht bij elkaar. Bij het begin van de tweede proef liep het echter opnieuw fout voor Paul. Er kwam opnieuw een benzinegeur in de wagen. Het probleem dat ook in de vorige rally’s opdook, lag ook nu aan de basis van een vroegtijdige opgave.

Alex Van de Ven en Michel Straub verging het veel beter. Verlost van de pechduivel rijdt het team nu toch al anderhalf jaar zonder problemen. Ook in Kasterlee deed de wagen het prima. Enkel in de derde proef maakten ze een slippertje na een klein foutje. Een slippertje zonder gevolgen.

Op de service, halfweg koers, vernam het team dat ze aan de leiding reden binnen hun klasse. Hier had het team niet op gerekend. Voor het ingaan van de laatste ronde controleerde Michel dan ook of ze wel degelijk aan de leiding stonden.

Tijdens de twee laatste proeven werd de leiding niet meer uit handen gegeven. Er werd dan ook een klein feestje gebouwd met de bijbehorende pintjes en frietjes. En op deze manier werd ook het verdriet, omwille van de vroege opgave van het andere team, verzacht.

VAS
BRC
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X