Het Kempisch Rallyteam stond met beide wagens aan de start in de Short Rally Kasterlee. Omdat Koen Maes andere verplichtingen had, mocht Nick Lauwers voor de gelegenheid plaatsnemen in het rechterzitje naast Paul Cremers.

De verkenningen op zaterdag verliepen goed. Het gaf Nick Lauwers ook meteen een goed beeld van alles wat met navigeren te maken heeft.

BRC
RallyTime animated

Tijdens de eerste proef op zondag lagen de tijden van beide Escorts heel dicht bij elkaar. Bij het begin van de tweede proef liep het echter opnieuw fout voor Paul. Er kwam opnieuw een benzinegeur in de wagen. Het probleem dat ook in de vorige rally’s opdook, lag ook nu aan de basis van een vroegtijdige opgave.

Alex Van de Ven en Michel Straub verging het veel beter. Verlost van de pechduivel rijdt het team nu toch al anderhalf jaar zonder problemen. Ook in Kasterlee deed de wagen het prima. Enkel in de derde proef maakten ze een slippertje na een klein foutje. Een slippertje zonder gevolgen.

Op de service, halfweg koers, vernam het team dat ze aan de leiding reden binnen hun klasse. Hier had het team niet op gerekend. Voor het ingaan van de laatste ronde controleerde Michel dan ook of ze wel degelijk aan de leiding stonden.

Tijdens de twee laatste proeven werd de leiding niet meer uit handen gegeven. Er werd dan ook een klein feestje gebouwd met de bijbehorende pintjes en frietjes. En op deze manier werd ook het verdriet, omwille van de vroege opgave van het andere team, verzacht.

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X