Rallyteam Deprez stond in Staden voor de 4de keer dit seizoen aan de start van een VAS kampioenschapswedstrijd. Met nummer 38 op de deuren van de groene BMW E36 werd er voorzichtig gestart. Het resulteerde in een 57ste plaats algemeen op de eerste proef van de dag. Dankzij een technisch ingrijpen tijdens de eerste service en de verbeterende weersomstandigheden lukte het Eric Deprez om op te klimmen naar de 36ste plaats algemeen.

“De Rally van Staden kreeg drie vernieuwde proeven,” vertelt Eric Deprez. “Onder een stralende zon werden deze perfect op nota gezet. Dinsdagmorgen waren de weersomstandigheden veel minder goed. Nog voor de start van de rally barstte er een onweer uit met heel veel regen. Omdat we nog geen enkele ervaring met deze BMW E36 hadden, werd er met een afwachtende houding gestart. De eerste proef verliep goed maar de snelheid zat er echter nog niet in waardoor we tevreden moesten zijn met een 57ste plaats algemeen en een 6de plaats in onze klasse.”

“Tijdens de eerste service hebben we, mede met de hulp van Kris, de vering veranderd. In de tweede ronde verliep alles veel beter. Ondertussen was ook de regen gestopt. Alles verliep OK en de co van dienst, Wim Carette, was in zijn nopjes. Met een 38ste plaats algemeen en een derde plaats in klasse sloten we de tweede ronde af.”

RT1
RT2

“Dankzij een perfecte service van mijn zoon Matthias, broer Dirk en goede vriend Marc (die zelf zijn rallywapen aan de kant moest laten staan door een probleem dat niet opgelost geraakt) werden ook ronde drie en ronde vier foutloos afgewerkt op een paar schoonheidsfoutjes na. In de laatste ronde waren de wegen helemaal droog en deden we in totaal nog 31 seconden van onze tijd af.”

“Heel tevreden kunnen we terugkijken op een geslaagde rally van Staden met een 36ste plaats algemeen en een derde plaats in onze klasse,” besluit Eric Deprez. “We bedanken iedereen die er bij was in Staden en ons geholpen heeft alsook de talrijke supporters langs de weg. Op naar de volgende rally, de Rallysprint van Oudenaarde. In deze wedstrijd neemt Matthias Deprez opnieuw plaats in het rechterzitje.”

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X