Rallyteam Deprez stond in Staden voor de 4de keer dit seizoen aan de start van een VAS kampioenschapswedstrijd. Met nummer 38 op de deuren van de groene BMW E36 werd er voorzichtig gestart. Het resulteerde in een 57ste plaats algemeen op de eerste proef van de dag. Dankzij een technisch ingrijpen tijdens de eerste service en de verbeterende weersomstandigheden lukte het Eric Deprez om op te klimmen naar de 36ste plaats algemeen.

“De Rally van Staden kreeg drie vernieuwde proeven,” vertelt Eric Deprez. “Onder een stralende zon werden deze perfect op nota gezet. Dinsdagmorgen waren de weersomstandigheden veel minder goed. Nog voor de start van de rally barstte er een onweer uit met heel veel regen. Omdat we nog geen enkele ervaring met deze BMW E36 hadden, werd er met een afwachtende houding gestart. De eerste proef verliep goed maar de snelheid zat er echter nog niet in waardoor we tevreden moesten zijn met een 57ste plaats algemeen en een 6de plaats in onze klasse.”

“Tijdens de eerste service hebben we, mede met de hulp van Kris, de vering veranderd. In de tweede ronde verliep alles veel beter. Ondertussen was ook de regen gestopt. Alles verliep OK en de co van dienst, Wim Carette, was in zijn nopjes. Met een 38ste plaats algemeen en een derde plaats in klasse sloten we de tweede ronde af.”

KAMV
VAS

“Dankzij een perfecte service van mijn zoon Matthias, broer Dirk en goede vriend Marc (die zelf zijn rallywapen aan de kant moest laten staan door een probleem dat niet opgelost geraakt) werden ook ronde drie en ronde vier foutloos afgewerkt op een paar schoonheidsfoutjes na. In de laatste ronde waren de wegen helemaal droog en deden we in totaal nog 31 seconden van onze tijd af.”

“Heel tevreden kunnen we terugkijken op een geslaagde rally van Staden met een 36ste plaats algemeen en een derde plaats in onze klasse,” besluit Eric Deprez. “We bedanken iedereen die er bij was in Staden en ons geholpen heeft alsook de talrijke supporters langs de weg. Op naar de volgende rally, de Rallysprint van Oudenaarde. In deze wedstrijd neemt Matthias Deprez opnieuw plaats in het rechterzitje.”

RallyTime animated
BRC
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X