Geen spoor van de J-Motorsport DS3 R5 op de voorlopige deelnemerslijst van de Rally van Staden. Steve Bécaert last immers een pauze in en schrapt de twee volgende rally’s van zijn programma. Vanaf de Rallysprint van Oudenaarde is hij opnieuw van de partij al kan deze planning ook nog overhoop gehaald worden. Steve blikt terug op de voorbije wedstrijden en licht een en ander toe.

“Ieper 2017 is er eentje geworden om zeer snel te vergeten,” begint Steve Bécaert zijn verhaal. “Wat eerst een droom was, uitpakken met een topwagen in de grootste wedstrijd van het land en tevens onze thuiswedstrijd, eindigde op een behoorlijke sisser. Nochtans zaten we tijdens onze voorbereiding in een gigantisch goede flow. We behaalden vele goeie resultaten in de voorafgaande wedstrijden. Ook reden we een goeie shakedown en we leken dus klaar om een goed resultaat neer te zetten in Ieper.”

BRC
63ste OVV

“Na de mooie tijd op de openingsproef in Zonnebeke ging ik misschien iets te optimistisch richting Langemark. Na amper een paar km zat het erop. Ik maakte een kleine inschattingsfout en die werd ons genadeloos afgestraft. Echt zeer spijtig dat zo een kleine fout zo een enorm zware gevolgen heeft. Hiermee is nogmaals bewezen dat je in Ieper op de openingsdag misschien beter wat gas terug neemt in plaats van er meteen vol tegenaan te gaan. Voor de mannen die vol voor het klassement rijden, is dit anders. Maar wij willen vooral genieten van zo een wedstrijd. Dus bij deze hebben we weer wat bijgeleerd…”

“Na de zware sortie wou ik zo snel mogelijk terug in een auto stappen. Hoewel ik nog last had van schouder en ribben wou ik aanwezig zijn op de TBR Rallysprint om die slechte “Ieper smaak” door te spoelen. Hadden we Ieper tot een goed einde kunnen brengen dan deed ik zeker mee voor de overwinning in Roeselare. Maar dit was nu zeker het geval niet, geen enkele keer kwam ik in de buurt van PJ Maeyaert en was hij gewoon onhaalbaar. Weer tweede dus. Uiteraard had ik graag gewonnen maar de finish bereiken en Ieper achter ons laten was voor ons al voldoende. Nu kunnen we een pauze inlassen met een goed en mooi resultaat als herinnering.”

“Een crash heeft voor de meeste piloten invloed op de rest van hun seizoen en ook voor ons is dit het geval. De Rally van Staden en Omloop van Vlaanderen stonden op de planning maar die moeten we helaas schrappen. Onze eerstvolgende wedstrijd zal de Rallysprint van Oudenaarde worden. Daarna rijden we ook nog de Hemicuda Rally met de Citroën DS3 R5. De rest van het seizoen is nog een vraagteken. De Condroz rally is ook nog één van die dromen die we te vervullen hebben. Aangezien het mijn eerste Condroz zou worden, weet ik niet of het met een R5 zou zijn. Wederom is dit een wedstrijd waar je met volle teugen moet van genieten en we moeten realistisch zijn… qua resultaat hebben we daar niets te zoeken.”

“De kans bestaat trouwens dat we de hele planning moeten herbekijken,” besluit Steve Bécaert. “Ik ga immers voor een langere periode mijn rijbewijs moeten inleveren… alleen weet ik momenteel nog niet wanneer.”

RT2
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X