foto Hyundai Motorsport

Thierry Neuville op het hoogste schavotje in de Rally van Polen. Het is reeds zijn derde WK zege dit seizoen, zijn zesde podiumplaats op rij. In de WK tussenstand nadert Neuville tot op 11 punten van Sébastien Ogier.

De Oostkantonner startte zondagmorgen als leider aan de laatste dag met een bonus van 3 seconden op Ott Tänak. Ogier die enkele plaatsen voor de twee kemphanen de baan op moest, wist aan de finish te vertellen dat de proef er “tricky” bijlag. “Zeer verraderlijk,” wist de Fransman. “Er zijn bochten bij waar je absoluut geen grip hebt. Het zijn niet de beste omstandigheden om voor de overwinning te strijden.” Tänak realiseerde de snelste tijd en wipte over Neuville.

Op de tweede proef van de dag ging de Est echter in de fout. Hij bracht zijn Ford Fiesta nog aan de finish maar verloor 1 min en 45 seconden op Neuville. Bovendien was de wagen te fel beschadigd om de laatste twee proeven af te leggen.

BRC
KAMV

Door de opgave van Tänak was Neuville zegezeker. Ploegmaat Paddon volgde immers reeds op meer dan 1 minuut, Ogier op meer dan 2 minuten. “We gaan zeker niet pushen in de powerstage,” aldus Neuville. “Belangrijkste is om deze eindoverwinning veilig te stellen.” Ogier daarentegen kondigde voor aanvang van deze laatste proef aan om er vol voor te gaan. De extra te verdienen punten kon hij wel gebruiken in zijn strijd om de WK titel.

De powerstage werd gewonnen door Latvala. Ogier finishte als 2de en scoort zo 4 punten extra. Neuville pakte met zijn vijfde tijd, achter Mikkelsen en Lefebvre, ook nog 1 puntje.

Paddon pakt in Polen de tweede plaats op 1 min 24 van Neuville. Ogier vervolledigt het podium op 57 seconden van Paddon. Hyundai kwam trouwens zeer sterk voor de dag in Polen met Sordo op plaats vier. Lefebvre wist in de powerstage nog over Suninen te wippen naar plaats 5. Suninen, die zijn debuut maakte in het WRC, reed een zeer sterke eerste wedstrijd. Door een zeldzaam foutje op de laatste proef zakte hij naar de 6de plaats.

Met nog 5 WK wedstrijden voor de boeg nadert Neuville in de tussenstand van het WK tot op 11 punten van Ogier. Latvala volgt op 37 punten van Neuville.

KAMV
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X