Team Bassin Roeselare besloot in 2016 om niet langer de TBR Rally te organiseren. In plaats daarvan werd er de eerste TBR Rallysprint georganiseerd in Oekene. Deze eerste editie, die op veel interesse kon rekenen, verliep echter niet van een leien dakje.

Zo werd de start van de eerste ronde vertraagd door een misverstand. Wanneer de TBR Rallysprint dan eindelijk gestart was, ging een van de eerste wagens het decor in… Vanaf de tweede ronde verliep alles naar wens maar de verloren tijd inhalen lukte niet meer. Door tijdsgebrek moest er dan ook een ronde geschrapt worden.

BRC
VAS

Na de TBR Rallysprint was er hier en daar kritiek te horen. De organisatoren hebben alles grondig geëvalueerd en er de nodige lessen uit getrokken. Ook bij de rallyteams lijkt het debacle van vorig jaar verteerd. Getuige hiervan de reeds 110 ingeschreven teams waaronder 5 wagens uit de R5-categorie. Al moeten we zeggen dat de deelname van Steve Bécaert (pijnlijke ribben) na zijn sortie in de Ypres Rally niet zeker is. Daarnaast ook reeds 45 achterwiel aangedreven wagens (waaronder 30 BMW’s) die ongetwijfeld voor het nodige spektakel zullen zorgen. Later meer over het deelnemersveld. Inschrijven kan nog tot en met 2 juli.

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X