Afgelopen weekend stond Robin Maes aan de start van de Ypres Historic Rally, ondertussen reeds de zesde manche van het Historic Rally Kampioenschap. De gele Prodrive BMW van Robin eindigde op een zucht van de overwinning, hij werd tweede na de gelijkaardige BMW van Didier Vanwijnsberghe.

“Tweede worden na Didier Vanwijnsberghe in Ieper is zeker niet slecht, maar anderzijds was ik toch wat ontgoocheld dat ik net naast de zege greep.” aldus Robin die zo de leiding overneemt van Stefaan Prinzie in het Belgisch kampioenschap. “We hebben tot de laatste meters gestreden met Didier voor de eindzege, ik was eens 5 seconden sneller en dan was hij eens 5 seconden sneller.

Om in Ieper mee te strijden voor de zege moet de wagen perfect zijn en dat was ook zo, we kenden niet het minste probleem. Enkel had ikzelf in de namiddag even een dipje, ’s middags had ik waarschijnlijk te weinig iets te weinig gegeten. Na wat druivensuiker en pasta op de service was ik opnieuw fris en in de laatste boucle reed ik nog 2 van de 3 scratches, maar we bleven steken op een handvol seconden…”

RT2
BRC

Vincent Verschueren had Robin Maes in aanloop van de Ypres Rally nog ondersteuning gegeven tijdens de ORC Rally. Op aanraden van Vincent werd onder andere de zitpositie in de M3 aangepast en werd de voorophanging gewijzigd zodat de wagen beter instuurde.

“Ik heb echt heel veel kunnen leren van Vincent, vaak kleine zaken die toch wel heel belangrijk waren in Ieper. We zijn toch de ganse wedstrijd voor Gunther Monnens kunnen blijven terwijl we in het begin van het seizoen hem onmogelijk konden bijbenen.” aldus de zaakvoerder van MR Group.

Het kampioenschap gaat verder begin september met de Omloop van Vlaanderen waar Robin Maes uiteraard zijn leiderspositie in het kampioenschap zal verdedigen.

VAS
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X