Afgelopen weekend stond Robin Maes aan de start van de Ypres Historic Rally, ondertussen reeds de zesde manche van het Historic Rally Kampioenschap. De gele Prodrive BMW van Robin eindigde op een zucht van de overwinning, hij werd tweede na de gelijkaardige BMW van Didier Vanwijnsberghe.

“Tweede worden na Didier Vanwijnsberghe in Ieper is zeker niet slecht, maar anderzijds was ik toch wat ontgoocheld dat ik net naast de zege greep.” aldus Robin die zo de leiding overneemt van Stefaan Prinzie in het Belgisch kampioenschap. “We hebben tot de laatste meters gestreden met Didier voor de eindzege, ik was eens 5 seconden sneller en dan was hij eens 5 seconden sneller.

Om in Ieper mee te strijden voor de zege moet de wagen perfect zijn en dat was ook zo, we kenden niet het minste probleem. Enkel had ikzelf in de namiddag even een dipje, ’s middags had ik waarschijnlijk te weinig iets te weinig gegeten. Na wat druivensuiker en pasta op de service was ik opnieuw fris en in de laatste boucle reed ik nog 2 van de 3 scratches, maar we bleven steken op een handvol seconden…”

RallyTime animated
KAMV

Vincent Verschueren had Robin Maes in aanloop van de Ypres Rally nog ondersteuning gegeven tijdens de ORC Rally. Op aanraden van Vincent werd onder andere de zitpositie in de M3 aangepast en werd de voorophanging gewijzigd zodat de wagen beter instuurde.

“Ik heb echt heel veel kunnen leren van Vincent, vaak kleine zaken die toch wel heel belangrijk waren in Ieper. We zijn toch de ganse wedstrijd voor Gunther Monnens kunnen blijven terwijl we in het begin van het seizoen hem onmogelijk konden bijbenen.” aldus de zaakvoerder van MR Group.

Het kampioenschap gaat verder begin september met de Omloop van Vlaanderen waar Robin Maes uiteraard zijn leiderspositie in het kampioenschap zal verdedigen.

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X