Vrijdagavond werd bij hoofdsponsor Feys – Pattyn het team van Samaey Motorsport voorgesteld. Net zoals bij andere teams staat de Ypres Rally met rood aangeduid in de agenda. Aan motivatie zal het bij Pedro Samaey en Laure Poissonnier niet ontbreken. Beide zijn al enkele jaren actief in de rallysport. Dit seizoen werken ze voor het eerst samen. Pedro ligt hun deelname aan de Ypres Rally toe.

“Voor mij is dit mijn vijfde deelname in Ieper. Hoe je het ook draait of keert, Ieper is één van de mooiste rally’s en ook een uitdaging om te rijden. Ook dit jaar gaan we terug van start met onze vertrouwde Peugeot 207 3RT. De Peugeot bezorgt me nog steeds veel rijplezier. Het blijft een krachtige auto in zijn klasse en de wegligging is gewoon fantastisch.”

“De meest memorabele editie die ik hier ooit gereden heb was deze van mijn eerste deelname in 2013. Ondanks het slechte weer, de regen viel met bakken uit de lucht. Het vrijdag gedeelte was hierdoor heel moeilijk maar onverwacht stonden we toch goed genoteerd in het klassement. Jammer genoeg brak op zaterdag de steun van de versnellingsbak en mochten we meteen ook onze ambities opbergen.”

VAS
KAMV

“Ook dit jaar gaan we zeker ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat uit de wacht te slepen. In onze klasse zijn toch wel aan aantal snelle jongens ingeschreven. We gaan onze wedstrijd dan ook verstandig aanpakken. Ieper blijf immers Ieper, gekend om zijn vele valstrikken. We gaan van in het begin ons kopje erbij houden en ons niet blind staren op de tijden van de anderen. De wedstrijd is lang en een foutje is snel gebeurd. Laat de andere maar strijden, de bloemen worden pas aan de meet gegeven. Echter als ik merk dat zaterdag de verschillen miniem zijn, zou ik toch wel iets durven proberen om alsnog een mooi resultaat in de wacht te slepen.”

“Het parcours dat we dit jaar voorgeschoteld krijgen is opnieuw heel mooi. Voor mij persoonlijk spreekt Zillebeke me het meeste aan. Voor Laure Poissonnier, mijn co-pilote,  is dit haar eerste deelname aan de Ypres Rally. Laure is zoals steeds heel gemotiveerd en vol ambitie. Dat bewijst onze klasse winst in het criterium van de voorbije TAC Rally. Voor mij is het lang geleden dat ik nog zo iemand als copiloot gehad heb. Ja ik het er het volste vertrouwen in.”

“Het is een droom die werkelijkheid is geworden,” vervolgt Laure Poissonnier. “We gaan er als team het beste van maken. Ons amuseren is ons motto. Dit wordt een rally om nooit te vergeten. Ik ben heel trots om hier in mijn geboortestad te kunnen deelnemen aan één van de meest spectaculaire en bekendste rally’s van België.”

“Net zoals in andere rally’s kan je als copiloot het verschil maken. Het vertrouwen dat er aan beide kanten moet zijn, is een van de sleutels tot succes. En ik mag wel zeggen dat onze band wel zeer sterk is geworden na Tielt, wat onze eerste wedstrijd was. Ik blijf realistisch over onze resultaten, het belangrijkste vind ik nog altijd aankomen op het podium zaterdagavond. En ons amuseren zodat dit een onvergetelijke ervaring mag zijn.”

“Als je me vraagt welke KP me het minst aanspreekt. KP Langemark.  Omdat er daar echt zeer weinig herkenningspunten zijn. Jammer dat ze die KP veranderd hebben ten opzichte van vorig jaar.”

“Graag wil ik Pedro bedanken voor het vertrouwen in mij, dat ik in het co-zitje mag plaatsnemen. Zonder hem was mijn droom nooit werkelijkheid geworden.”

Ook Luc Feys, zaakvoerder van Feys – Pattyn gekend omwille van zijn koeltechniek en warmtepompen, is trots dat zijn kleuren op de wagen staan.

“Voor ons is het de ideale publiciteit om de wagen in de komende Ypres Rally aan het werk te zien. Onze naam komt duidelijk in beeld wat ons toch wel de nodige return oplevert. Voor mij was het een vereiste om als hoofdsponsor dominant op de Peugeot aanwezig te zijn en dit is goed gelukt.”

“Ook onze samenwerking verloopt vlot, we hebben een goede verstandhouding. Pedro doet voor mij ook regelmatig eens iets terug, wat natuurlijk plezant is voor een sponsor. Zelf ben ik trots op en trouw aan mijn team. Beide zijn steeds gemotiveerd en dat doet deugd. Zeker als je dan ziet dat de nodige resultaten ook behaald worden. Ook voor het komende weekend wens ik hen alle succes toe.”

Pedro en Laure willen hoofdsponsor Feys – Pattyn bedanken voor het vertrouwen. Ook een woordje van dank voor de nieuwe sponsor “De QuVée” in Passendaele dat nu ook een deeltje van het team is geworden. En natuurlijk aan het serviceteam dat ervoor zorgt dat de wagen steeds perfect functioneert. En tot slot ook aan de dichte vrienden die geloven in het team.

 

BRC
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X