ORC-RV-1552

Na de ORC Rally, waar Bjorn Ramboer zijn debuut maakte, staat hij ook aan de start van de Rally van Wervik. Net zoals in Oostrozebeke zal Lode Ameel plaatsnemen in het rechterzitje van de Citroën Saxo. Bjorn vertelt ons hoe hij in de rallysport terecht kwam en wat zijn verwachtingen zijn.

Ik loop al van mijn 12de rond in een garage,” vertelt Bjorn. “Het is daar dat de automicrobe me te pakken kreeg. Verder ga ik al lang naar de rally’s en dan hoop je stilletjes op zelf te rijden.”

Ondertussen heeft Bjorn zijn eigen bedrijf in de autowereld, namelijk BRQ-Carz and Carcleaning in Ichtegem. En nu zette hij dus ook zijn eerste stappen in de rallywereld.
Daar ikzelf een garage en een car cleaning bedrijf heb, zit ik dag in dag uit tussen de wagens. Het moment was gekomen om er zelf eentje te kopen. Dit werd mogelijk door Caine Minne van Mica Autosport. In Oostrozebeke stonden we dan voor het eerst aan de start. Die eerste rally is zeer goed bevallen, mede door de nota’s van Ameel Lode van Ve-Tor Poorten te Torhout.”

RT1
RallyTime animated

Grote uitspraken doet Bjorn momenteel niet. Hij wil vooral plezier beleven aan de rallysport.

Grote verwachtingen zijn er momenteel niet.  We proberen iedere rally bij te leren en vooral aan te komen. Het is de bedoeling om de Saxo nog wat meer naar mijn hand te zetten. Op die manier gaan we proberen om iedere keer wat sneller te worden. Maar het hoofddoel is ‘fun’ maken, want op maandagmorgen moet de poort terug open en moet de zaak gerund worden.” aldus Bjorn Ramboer.

Het programma van het duo ligt nog niet helemaal vast. Voorlopig staan de Rally van Wervik, de TBR Rallysprint en thuiswedstrijd de Hemicuda Rally op de kalender. “Al kan er ‘last minute’ besloten worden om ook elders te starten”, rondt Bjorn het gesprek af.

VAS
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X