We waren de dag goed begonnen. Goed uitgeslapen kwamen we aan in het servicepark. De vele aanmoediging, van zowel supporters als collega rallyrijders, gaven een enorme boost. De rally uitrijden, onze klasse winnen… maar vooral ook plezier maken en onze supporters laten genieten van Ralf zijn kunnen op de maaskiezel. De lat lag dus meteen hoog voor mijn eerste Sezoensrally. Met de bijhorende kriebels in de buik vertrokken 9u14 op het podium richting KP1 De Hees.

Bij aankomst aan de finish bleek dat we al bijna 3 sec voor lagen op onze rechtstreekse tegenstander. Op naar KP2 Veldhoven dan…  Wetende, uit de verkenningen van vrijdag, dat deze ons zeer goed lag vertrokken we met heel veel moed. Een paar keer mooi uitgebroken met de kont van ons monstertje, maar hij voelde super aan. BAM! Nog eens 9 seconden voorsprong! Ook op KP3 Peer waren we zeer mooi gestart. Technisch bekeken was dit een KP waar Ralf al z’n ervaring als piloot alle eer kon aandoen, dit was ons ding. Echter het heeft niet mogen zijn …

Op 1/5 van de finish, reden we op het lange stuk (ongeveer 700m) onverhard tegen 160 á 180km/u … Ik zag een grote steen liggen, midden van de weg. Aan deze snelheid waren er slechts twee opties. Erover rijden en hopen geen brokken te maken of uitwijken naar links of rechts met het risico over kop te gaan… Erover dan maar… Er volgde een enorme slag, rookontwikkeling en een enorme vuurbal die achter de auto uitkwam gevlogen! Omstaanders dachten dat we volledig in brand stonden…

RallyTime animated
VAS

We hebben ons meteen opzij gezet om de schade te bekijken… overal olie en een verschroeide achterkant van onze Clio… Over en out! en dit met reeds 12 sec voorsprong na 2 proeven! Echt balen!!!

Toen de eerste adrenaline verdwenen was ben ik in emotionele shock gegaan en hebben ze mij ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek alles wel mee te vallen en mocht ik snel naar huis! Tranen van colère rolden over m’n wangen! Niet van colère op Ralf, maar op de situatie.

Jammer, de Sezoens 2017 konden we niet op ons palmares schrijven. Maar heel blij dat we elkaar nog hebben en dat we er levend en wel zijn uitgekomen. Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken voor de hulp en steun. Ook de organisatoren een dikke pluim voor de machtige organisatie!  GRT motorsport, bedankt voor de service, sponsors en supporters een dikke merci om in ons te geloven en de hulpdiensten ook een dikke merci om mij zo goed te verzorgen!

Ann Molemans

BRC
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X