opname zonder titel-6316

Voor het derde jaar op rij komt de jonge ler Stephen Wright aan de start van de Sezoensrally in zijn Ford Fiesta R5. Samen met zijn Limburgse co-piloot Eddy Smeets werd hij zowel in 2015 als in 2016 knap 3de algemeen, de podiumplaats die het duo dit jaar weer ambieert.

Stephen Wright: “Ik kijk opnieuw erg uit naar de Sezoensrally. De ontvangst is er altijd erg goed en de proeven zijn echt knap. Zo’n compacte rally op een dag: dat is echt fijn om te doen. De laatste tijd was het zakelijk erg druk zodat het ook een beetje vakantie wordt… Maar wel een snelle vakantie dan! De service-truck met de Fiesta is woensdagochtend vertrokken in Ierland. Ik ben sinds woensdagnacht in Genk te gast bij Eddy die deze trip weer mede mogelijk maakte. Twee mekaniekers – Keith en Keith – komen vrijdag per vliegtuig en we krijgen nog versterking van Dré, een Nederlandse vriend-mekanieker van Eddy. Onze R5 is misschien de oudste aan de start maar ik zou hem toch graag op het finishpodium zien staan ‘s avonds.”

Eddy Smeets: “Het werk voor de organisatie was nog meer dan andere jaren maar alles zit nu wel op schema. Donderdagavond hang ik mijn hemd van Racing Team Moustache aan de kapstok en word ik (ook) deelnemer. Eindelijk nog eens rally-actie want het is pas mijn eerste wedstrijd van dit seizoen! Ik ben benieuwd naar de strijd voor de ereplaatsen want Princen en Verschueren zullen vermoedelijk moeilijk bij te houden zijn… Ik verwacht me aan een leuke competitie voor de derde plaats met de overige R5’s van Allart, Cornelis en zeker ook Polle Geusens. Vorig jaar openden we de wedstrijd sterk op KP De Hees. Die taktiek – aanvallen vanaf de eerste meter -zullen we hoogstwaarschijnlijk ook bij onze derde deelname toepassen. En dan zien we wel waar ons dat tegen de avond brengt… met bijzondere dank aan onze gelegenheidssponsors Ixina, Hulsbosch Banden, Garage Bart Hellings, HC Containers, Biogas.

BRC
VAS

RT1
VAS
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X