Net zoals in de TAC Rally staan beide EVO’s van het ED Rallyteam aan de start van de Short Rally van de Monteberg. Op sportief vlak (opgave halfweg koers) verging het Steve Brown minder goed in Tielt. Wouter Muylle op zijn beurt beleefde een zorgeloze dag. Beide heren beleefde heel veel plezier tijdens de rally. En dat willen ze ook zo houden in de Short Rally van de Monteberg waar Steve Brown met een andere co start en Wouter Muylle opnieuw het parcours mag openen.

steve brown“De TAC Rally in Tielt was van korte duur”, begint Steve Brown. “Goed halfweg de rally moesten we de handdoek gooien. Ondanks dat we vroeg uit de wedstrijd verdwenen, hebben we ons heel goed geamuseerd. En die lijn willen we ook doortrekken in de Short Rally van de Monteberg. Ik zal er voor het eerst samen met Jan Seynaeve rijden.”

“Het is inderdaad de eerste keer dat ik meega met Steve,” pikt Jan in. “Ik weet dan ook nog niet goed wat ik mag verwachten. Het zal natuurlijk helemaal anders zijn dan wanneer ik met Wouter Muylle en de Safety EVO meerijdt. Uitrijden en er een toffe dag van maken is ons doel. De sfeer bij het ED Rallyteam zit er alvast goed in. Als nu ook het weer nog mee wil kan het weekend niet meer stuk. Ik wil alvast op voorhand een dankwoordje richten aan het service team en aan Eric. Zonder hen zouden we dit niet kunnen!”

Net zoals voor de andere leden van het ED Rallyteam staat plezier maken centraal bij Wouter Muylle. Plezier maken zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

RallyTime animated
KAMV

TAC-2017-RV-13“Dankzij het mooie weer en het sterke deelnemersveld waren er veel toeschouwers op de proeven in de TAC Rally,” blikt Wouter terug. “Veel mensen op de been betekent meestal veel werk voor de mensen die instaan voor de veiligheid. Maar dat was niet het geval in Tielt. Het publiek hield zich goed aan de veiligheidsvoorschriften waardoor we een rustige rally konden afwerken. Hierdoor konden we ons met de Safety EVO uitleven op het parcours wat in sommige gevallen leuke, spectaculaire foto’s opleverde.”

“Dit weekend staat onze 3de veiligheidsopdracht van het jaar op het programma. Net zoals vorig jaar contacteerde VZW Superstage ons met de vraag om als 0-wagen deel te nemen aan de Short Rally van de Monteberg. Lang heb ik daar niet moeten over nadenken. Ondertussen hebben we al een grondige briefing achter de rug en weten we wat er van ons verlangd wordt. We gaan ons dan ook voor de volle 100% inzetten om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Met de overstap van een rallysprint naar een short rally is er een proef bijgekomen. Wat ik van de nieuwe proef mag verwachten weet ik nog niet. Het voorspelde weer ziet er alvast goed uit. Ook mijn copiloot Yves staat reeds te popelen om in het rechterzitje te kruipen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er met het ED Rallyteam opnieuw een leuk weekend van te maken. Hou het veilig en geniet van het mooie deelnemersveld,” besluit Wouter.

Op 1 Juli organiseert het ED Rallyteam zijn eerste autozoektocht. Aan de hand van een mooi roadbook (bolleke pijl) heeft het team een tocht van ongeveer 100 km uitgestippeld. Onderweg moeten er enkele vragen opgelost worden. Je kan er alvast VIP-tickets mee winnen voor de Omloop van Vlaanderen. Elke deelnemer krijgt bij aankomst ook een snack, drankje en aandenken. De deelnameprijs bedraagt 30€ per team, 5 € per passagier. Inschrijven kan tot 20/06/2017 door het bedrag te storten op rekeningnummer BE66 7340 4340 1243 – vzw ED Rallyteam met de vermelding ED-Rallyteam autozoektocht 2017. Betaling = bevestiging inschrijving.

Place to be Wijnendalestraat 180 A – Roeselare. Start 1ste wagen om 14:45 aan de gebouwen van FTC Wheels.

RallyTime animated
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X