De 45ste Station Le Seau Monteberg Short Rally staat dit weekend weer synoniem voor een portie top autosport. De uitbreiding van een rallysprint naar een Short Rally met twee verschillende chronoritten, is duidelijk in de smaak gevallen bij de deelnemers, want meer dan 160 teams hebben zich aangemeld om zondag zo hard mogelijk aan te vallen op de Monteberg. Onder hen een aantal grote namen die ongetwijfeld voor een spannende strijd zullen zorgen.

Zoals eerder al voorspeld, pakt Superstage, de organisator van deze Station Le Seau Monteberg Short Rally, uit met een vol wagenpark. 166 teams staan op de deelnemerslijst, wat betekent dat er zondag vanaf 8h44 voortdurend spektakel te zien zal zijn op de beide klassementsproeven in Heuvelland en Poperinge: Monteberg (8,10 km) en Busseboom (8,44 km). Het zal ook erg gezellig worden in het servicepark en het zenuwcentrum van de wedstrijd in Wijtschate.

Wat de sportieve strijd betreft, mogen we een spannend gevecht verwachten tussen een aantal R5’s, de topwagens van de moderne rallysport, en enkele lokale Mitsubishi’s. Hans Weijs, genavigeerd door Arne Bruneel, start als topfavoriet met zijn Ford Fiesta R5. Van de Nederlander mogen we bovendien een flinke portie spektakel verwachten. Twee lokale en erg snelle piloten willen zich met Weijs meten, maar vooral ook onderling uitmaken wie de snelste is van de streek. Steven Dolfen maakt zijn debuut met een R5, in dit geval de DS 3 R5 van Bert Cornelis, terwijl Steve Bécaert de DS 3 R5 van J-Motorsport zal besturen. Bécaert strandde vorig jaar op een halve seconde van de overwinning met zijn Mitsubishi. Deze keer is de piloot uit Poperinge nog beter gewapend voor zijn thuisrally.

KAMV
RallyTime animated

Maar, er zijn nog kapers op de kust en dan denken we in de eerste plaats aan de Mitsubishi-piloten. Niet aan Andy Lefevere en Filip Pyck, die in extremis moesten afhaken omdat de wagen niet klaar is, maar wel aan Bert Coene, die in Tielt sterk voor de dag kwam, en de Nederlanders Piet en Sander Van Hoof, die altijd bijzonder snel zijn in België met hun Lancers. Mooie referenties in elk geval voor Philip Barbier, Hein Jonkers en Vincent Vermeeren.

Nog een outsider is Fredericq Delplace die als enige een beroep doet op een World Rally Car, meer bepaald zijn vertrouwde Skoda Octavia WRC. En we zijn benieuwd hoe hoog de BMW’s kunnen mikken, want met Brecht Hoorne en Thierry Cokelaere staan er een paar erg snelle kleppers aan de start.

In Historic kijkt natuurlijk iedereen naar Paul Lietaer, die deze keer kiest voor zijn vertrouwde Ford Escort, maar hij zal moeten afrekenen met een paar erg snelle youngtimers, zoals de Ford Sierra Cosworth van Dirk Vermeirsch en de BMW’s M3 E30 van Christophe Merlevede en Alain Vermeulen, die zijn wederoptreden maakt.

Kortom, spanning, spektakel en topsport verzekerd aanstaande zondag 7 mei tijdens deze 45ste editie van de Sation le Seau Monteberg Short Rally!

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X