RV-Wallonie-2017-1808

J-Motorsport heeft nooit veel geluk gehad in de Rally van Wallonië en de editie 2017 vormde helaas geen uitzondering op die regel. Kevin Demaerschalk redde wel de meubelen met een heel verdienstelijke 5de plaats in het erg sterk bezette startveld.

Autosport kan frustrerend zijn. De Rally van Wallonië was erg snel afgelopen voor de jongeren Amaury Molle en Achiel Boxoen. De eerste werd bij de start meteen uitgeteld door een motorprobleem, hoewel de motor gloednieuw was en perfect functioneerde tijdens de testsessie enkele dagen voor de wedstrijd. De tweede vernielde bij een zware crash de Opel Adam waarmee hij het vak mocht leren in afwachting van de officiële Skoda Fabia R5.

Jourdan Serderidis was niet veel gelukkiger met de Citroën C4 WRC die hij huurde bij D-Max. “Ik vond nooit het goede ritme met deze wagen,” betreurde hij. “Het gedrag van de C4 is heel brutaal en je hebt veel meer kilometers nodig om de wagen onder de knie te krijgen. We vonden niet de juiste set-up tijdens de testsessie van vorige week. In het begin van de wedstrijd had ik ook geen vertrouwen in de remmen. Ik remde veel te vroeg. De ophanging stond ook te zacht. De achtertrein was niet stabiel. Helaas kreeg ik niet de tijd om een oplossing te zoeken. Bij het begin van de tweede ronde, brak op de verbinding het voorste differentieel. Wellicht was dat de reden waarom ik de wagen twee keer liet afslaan bij de start van de twee voorgaande proeven. Daardoor had ik ook een spannend momentje in Bois-de-Villers. Ik ben ontgoocheld, maar ik kijk nu al uit naar mijn volgende WRC-wedstrijd met de DS 3 WRC.”

RallyTime animated
VAS

Gelukkig ging het veel beter voor Kevin Demaerschalk, die een probleemloze wedstrijd afwerkte met de DS 3 R5.

“Ondanks de testsessie vooraf, waren de afstellingen niet ideaal in het begin van de wedstrijd,” vertelt Kevin. “Ik vroeg een paar aanpassingen tijdens de eerste service, maar de anderen hadden niet gewacht. Ik zat snel achter de vier koplopers, maar ik kon niet harder. Ik heb het beste van mezelf gegeven, maar vanaf het moment dat ik het contact met de kopgroep verloor, heb ik geen overdreven risico’s meer genomen. Ik heb mijn positie veilig gesteld en ik heb genoten van het rijden met de DS 3 R5, die heel betrouwbaar was op een slopend en zwaar parcours. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd!”

RT2
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X