Twee weken voor de start van de Rallye de Wallonie staan er 52 teams op de voorlopige deelnemerslijst. Er worden echter nog heel wat inschrijvingen verwacht. In 2016 stonden er immers 108 teams aan de start. Zo staat bijvoorbeeld Jourdan Serderidis, die zijn deelname met een Citroën C4 WRC aangekondigd heeft, nog niet op de lijst.

Wie we wel al op de lijst vinden met een WRC zijn David Bonjean (Citroën C4 WRC) en Michaël Albert (Skoda Fabia WRC).

Uit de R5 categorie staan er momenteel 9 wagens op de lijst. Kris Princen heeft reeds laten weten dat hij niet zal starten. Maar met Ghislain de Mevius heeft BMA wel een Skoda Fabia R5 aan de start. Benoit Allart, Melissa Debackere, Vincent Verschueren en Edwin Schilt brengen het aantal Skoda Fabia R5’s op vijf stuks. Na de Skoda Fabia R5 is de Ford Fiesta R5 de populairste wagen in de categorie. Adrian Fernémont, Alain Litt en Laurent Mottet hebben zich ingeschreven met deze wagen. Op dit moment is Cédric De Cecco de enige piloot op de lijst met een Peugeot 208 T16. Ongetwijfeld wil hij zijn kater uit de Spa Rally, waar hij reeds in de eerste proef de handdoek moest gooien, doorspoelen in de Rallye de Wallonie.

VAS
BRC

Bij de RGT’s wordt er vooral uitgekeken naar de Porsches. Zo is Patrick Snijers opnieuw van de partij en staan ook Frédéric Bouvy en Francis Lejeune reeds ingeschreven met de Porsche 997 GT3.

Wat de historics betreft staan er voorlopig slechts enkele wagens ingeschreven waaronder Hubert Deferm met de Escort en Stefaan Prinzie met Opel Ascona 400. Opvallend op de lijst is het wederoptreden van Robert Droogmans met de Opel Manta 400. Ook Didier Vanwijnsberghe prijkt op de lijst maar hij heeft al aangegeven niet van start te gaan.

RallyTime animated
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X