TAC-2017-RV-582

Na een jarenlange droom was het uiteindelijk zover, de eerste deelname aan een rally en dan nog wel in eigen streek. Johan Depredomme en bevriende copiloot Nick Borms beslisten begin januari om deel te nemen aan de TAC rally te Tielt. Over het type voertuig was het duo het meteen eens, een competitieve wagen die toch wel voor enige uitdaging diende te zorgen. Er werd uiteindelijk gekozen voor een wagen uit de renstal van XLT cars te Pittem, een Ford Fiesta R2.

Na het vastleggen en uitvoeren van alle administratieve taken was het begin april uiteindelijk zover. Om toch wat ervaring op te bouwen was het de bedoeling om wat proefkilometers te rijden tijdens de shakedown want vooraf werd er nagenoeg niet getest met de wagen. 6 maal werd kp “De Ratte” verreden. Het tempo werd tijdens elke rit wat aangescherpt en zo kon de uiteindelijke rally met een goed gevoel aangevat worden. De hoofddoelstelling was om de finish van de toch wel niet eenvoudige rally te bereiken maar toch werd wel stiekem gehoopt op een mooi resultaat.

De combinatie van de in detail uitgevoerde verkenningen en de veelbelovende weersvoorspellingen zorgden voor een heel mooie en veelbelovende editie van deze 44ste TAC rally. De onderlinge afspraak was om de eerste ronde van vier klassementsproeven de kat uit de boom te kijken en zo het tempo gelijkmatig op te bouwen. Na enkele kilometers op de eerste special “Schuiferskapelle” zat het tempo al meteen goed en werd met een zeer goed gevoel de finish behaald. Ook zonder het echt opvolgen van de tijden van de klassegenoten werd toch wel opgemerkt dat er geen grote verschillen waren. Het verschil was slechts een tiental seconden en dit toch wel op een special van 15 kilometer. Ook de volgende proeven van de eerste ronde werden zonder problemen afgewerkt en zo kon de volgende ronde vol vertrouwen aangevat worden en dit op een 59ste plaats algemeen.

RT1
63ste OVV

Special na special werd het vertrouwen groter en dit was merkbaar in de gereden tijden en zo werd gestaag opgeschoven in het klassement wat resulteerde in een mooi eindklassement, 43ste algemeen en dit slechts op een halve minuut van een podiumplaats in de R2 klasse tussen de toch wel ervaren jongens. Hieruit blijkt dat we heel fier kunnen terugblikken op een zeer geslaagd event zonder enige noemenswaardige problemen in deze toch wel zeer betrouwbare en competitieve wagen. Van dit resultaat konden we enkel maar dromen!

Hierbij willen we ook nog eens alle sponsors bedanken want zonder de steun van hen was het onmogelijk om deze droom te verwezenlijken. Nogmaals hartelijk bedankt voor deze super ervaring!

63ste OVV
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X