Afgelopen zaterdag, 8 april, vond alweer de 44ste Tac-Rally plaats in en om Tielt, tevens ook de 2de wedstrijd tellend voor het “Kampioenschap Criterium 2017”. Het Lommers-Racingteam kreeg meteen ook de kans om de “kater” weg te spoelen na het vroegtijdig uitvallen op KP1 in de Haspengouw Rally.

Philip wilde wat graag zijn overwinning van het afgelopen jaar prolongeren en opteerde om opnieuw deel te nemen aan de shakedown op KP De Ratte op woensdagavond.  Zo kon hij ritme opdoen en nog enkele afstellingen verbeteren. Buiten een klein probleem met de batterij, wat voor startproblemen zorgde, draaide de M3 als een geoliede machine.

Met kampioenschapsleider Stefaan T’ Joens en een armada van andere BMW-rijders, waren alle ingrediënten aanwezig om er een spannende wedstrijd van te maken.

KAMV
RallyTime animated

Onder een stralende ochtendzon namen de mannen die met het “Beierse Merk” aan de start kwamen alvast een kanonstart.  Philip verbeterde zijn tijd van het afgelopen jaar met maar liefst 8 seconden op KP1 Schuiferskapelle maar het was Wim De Reu die de eerste scratch noteerde.

Meteen ook het sein voor Philip om nog een tandje bij te steken en een besttijd te realiseren op KP Ondank. Met Wouter Lievens in zijn zog en met  als “grootste verliezer” Wim De Reu die 20 seconden verloor na een kleine schuiver.  Van dan af was het haasje over tussen Wim en Philip (dikwijls slechts een verschil van tienden van een seconde) behalve op KP Poelberg waar Philip super tijden noteerde (vergelijkbaar met de toppers van de M-Cup) en met Wouter Lievens op vinkenslag om eventuele fouten af te straffen.

Met 23 seconden voorsprong wist Philip Lommers zijn titel uiteindelijk te verdedigen, ondanks startproblemen, en nam het Lommers Racing Team opnieuw de beker met de grote oren mee naar Limburg! 1ste plaats algemeen criterium.

Op naar de Sezoensrally op 20 mei in en om Bocholt waar Philip opnieuw wil strijden met de toffe bende van het criterium voor een podium plaats.

KAMV
RallyTime animated
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X