Spa-TVB-29

Achter de Top R5’s, wordt het spektakel onder andere verzekerd door zes huilende Porsches. De fabuleus klinkende zescilinder boxers kunnen zich bij droog weer zeker meten met een aantal R5’s. Fred Bouvy slaagde er zelfs in een 997 GT3 naar een podiumplaats te sturen in Spa!

Tim “Mr Porsche” Van Parijs zal de zege bij de GT’s zeker niet cadeau krijgen, want meervoudig GT-kampioen Chris Van Woensel neemt voor de gelegenheid het stuur over van Jochen Claerhout in de Croky Porsche. Met de tractie van de Porsche, zal Van Woensel ongetwijfeld toptijden rijden, zeker nu hij in de winning mood is na zijn zege in de Franse champagnestreek met zijn Mitsubishi Lancer WRC05.

Ook Claudie Tanghe, die voor de gelegenheid de Degro 997 GT3 zal besturen, heeft in het verleden zijn snelheid al bewezen met een Porsche, terwijl Chris Debyser zijn grijs-rood exemplaar op nationaal niveau zal presenteren. Deze vier Porsches worden bijgestaan door JT Motors uit Ieper. Zij krijgen weerwerk van Henri Schmelcher met zijn rode 997 GT3 en van de Brit Darren Taylor in een 996 GT3.

BRC
VAS

Aan dwars spektakel zal er geen gebrek zijn in deze TAC Rally, want de BMW M Cup is toe aan zijn tweede manche van 2017. Met twaalf BMW’s aan de start, is deze merkencup voor amateur-piloten opnieuw een voltreffer. Het is uitkijken naar de nieuwe BMW 1M van thuisrijder Kurt Braeckevelt en naar de chrono’s van Thierry Cokelaere, de garagehouder uit Oostrozebeke, met zijn 420-pk sterke BMW 1M. Stevige concurrentie voor titelverdediger Franky Boulat en de Nederlander Wim Muilwijk. Maar ook Chris Algoedt, Bert Truyens, Wim Lootens, Brecht Hoorne en Jens Maes mogen we niet vooraf kansloos achten.

Met maar liefst 88 wagens aan de start van het nationale gedeelte, zal er aan spanning en spektakel geen tekort zijn in deze 44ste TAC Rally. Afspraak zaterdag 8 april in Tielt voor de tweede manche van het Belgian Rally Championship !

RT2
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X