Foto Januus Ree – Red Bull Media

Dit weekend is Tielt het decor voor de strijd in het Belgian Rally Championship. Bijna alle Belgische tenoren staan er aan de start in de TAC Rally. Onze Belgische toppiloot van het moment, Thierry Neuville, komt dit weekend ook in actie. Niet in de West-Vlaamse gemeente, wel in Corsica waar de 4de manche van het World Rally Championship betwist wordt.

Vorig jaar stond de Franse manche van het WRC, de Tour de Corse, geprogrammeerd in het najaar.  Dit seizoen is de wedstrijd naar voor geschoven op de WRC kalender en gaat deze van start op 6 april. Op zondag 9 april, na een slordige 317 wedstrijdkilometers, weten we wie Ogier opvolgt op de erelijst.

Met drie Polo WRC’s in de top vier toonde Volkswagen vorig jaar wederom zijn overmacht. Een iemand verhinderde een volledig Volkswagen podium. Thierry Neuville finishte met zijn Hyundai i20 WRC op een knappe tweede plaats.

VAS
BRC

In de eerste WRC manches van dit seizoen bewees Thierry dat hij momenteel een van de snelste piloten is. In Mexico scoorde hij zijn eerste podiumplaats. Met een ondergrond die hem beter ligt, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij de Belgische fans. Kan Thierry Neuville zijn eerste WRC overwinning in 2017 vieren?

RallyTime animated
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X