Foto Januus Ree – Red Bull Media

Dit weekend is Tielt het decor voor de strijd in het Belgian Rally Championship. Bijna alle Belgische tenoren staan er aan de start in de TAC Rally. Onze Belgische toppiloot van het moment, Thierry Neuville, komt dit weekend ook in actie. Niet in de West-Vlaamse gemeente, wel in Corsica waar de 4de manche van het World Rally Championship betwist wordt.

Vorig jaar stond de Franse manche van het WRC, de Tour de Corse, geprogrammeerd in het najaar.  Dit seizoen is de wedstrijd naar voor geschoven op de WRC kalender en gaat deze van start op 6 april. Op zondag 9 april, na een slordige 317 wedstrijdkilometers, weten we wie Ogier opvolgt op de erelijst.

Met drie Polo WRC’s in de top vier toonde Volkswagen vorig jaar wederom zijn overmacht. Een iemand verhinderde een volledig Volkswagen podium. Thierry Neuville finishte met zijn Hyundai i20 WRC op een knappe tweede plaats.

RT2
BRC

In de eerste WRC manches van dit seizoen bewees Thierry dat hij momenteel een van de snelste piloten is. In Mexico scoorde hij zijn eerste podiumplaats. Met een ondergrond die hem beter ligt, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij de Belgische fans. Kan Thierry Neuville zijn eerste WRC overwinning in 2017 vieren?

KAMV
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X