Foto Januus Ree – Red Bull Media

Dit weekend is Tielt het decor voor de strijd in het Belgian Rally Championship. Bijna alle Belgische tenoren staan er aan de start in de TAC Rally. Onze Belgische toppiloot van het moment, Thierry Neuville, komt dit weekend ook in actie. Niet in de West-Vlaamse gemeente, wel in Corsica waar de 4de manche van het World Rally Championship betwist wordt.

Vorig jaar stond de Franse manche van het WRC, de Tour de Corse, geprogrammeerd in het najaar.  Dit seizoen is de wedstrijd naar voor geschoven op de WRC kalender en gaat deze van start op 6 april. Op zondag 9 april, na een slordige 317 wedstrijdkilometers, weten we wie Ogier opvolgt op de erelijst.

Met drie Polo WRC’s in de top vier toonde Volkswagen vorig jaar wederom zijn overmacht. Een iemand verhinderde een volledig Volkswagen podium. Thierry Neuville finishte met zijn Hyundai i20 WRC op een knappe tweede plaats.

BRC
KAMV

In de eerste WRC manches van dit seizoen bewees Thierry dat hij momenteel een van de snelste piloten is. In Mexico scoorde hij zijn eerste podiumplaats. Met een ondergrond die hem beter ligt, zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen bij de Belgische fans. Kan Thierry Neuville zijn eerste WRC overwinning in 2017 vieren?

63ste OVV
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X