RV-Ardennes-2017-1579

Eindelijk nog eens aan de start van een rally. En niet zomaar een rally, maar eentje met naam en faam, de vroegere Circuit des Ardennes.

Omdat de wagen van Eddy Spelmans nog niet klaar was bracht hij ons in contact met Stefaan Notredame, wiens geweldige Clio 2 we mochten gebruiken voor deze rally. Bedankt Stefaan.

KAMV
VAS

Met gemengde gevoelens afgezakt naar Dinant om aan deze wedstrijd te beginnen, nieuwe wagen waarmee we niet hadden getest, een nieuw parcours dat we konden ontdekken via de Clio 2 Challenge, en piloot en copiloot die al lang niet meer in een rallywagen hadden vertoefd.

Na 3 verkenningsrondes van elke proef op zaterdag konden we zondag beginnen leren, en dat hebben we gedaan. Al verliep de eerste ronde nogal traag, de 2de ronde sneden we aan, aan een hoger tempo om onze tijden te verbeteren met ongeveer 1 seconde per kilometer. De 3de ronde nogmaals een tandje bijgestoken wat ons een goede tijd opleverde in Dréhance, de moeilijkste kp volgens mij van de ganse rally, maar wel een mooie die je moet kennen. De daaropvolgende proef van Chevetogne verliep iets moeilijker dan normaal, omdat we in de gekende haarspeld een foutje maakte en de wagen niet onmiddellijk terug in de correcte versnelling kregen. Achêne, een snelle show kp met een stuk onverhard erin, deze proef lag ons al vanaf de eerste doortocht.  De allerlaatste proef, de powerstage voor de Clio 2 Challenge die extra punten kon opleveren hebben we rustig afgewerkt, mede doordat we de Clio van een mede challenge rijder diep in het veld hadden zien liggen, en toen was de fun er vanaf. Wij wensen de desbetreffende equipe dan ook een spoedig herstel en hopen dat ze snel terug aan de start kunnen staan.

Over onze uitslag mogen we niet klagen, we konden starten met het nummer 102 maar de finish konden we toch op een mooie 17de plaats bereiken, wat een 4de plaats in de Clio 2 Rallye Challenge opleverde. Bedankt Eddy voor de technische bijstand, Tom voor het materiaal.

En nog belangrijker, mede door onze sponsor Heco Vloerwerken kunnen we melden dat er 139 euro (1 euro per afgelegde koerskilometer) klaar staat om op het einde van dit seizoen richting kinderkankerfonds te vertrekken !

Indien er nog bijkomende sponsors het zien zitten om dit prachtig initiatief te steunen mag je ons steeds contacteren (mr.david.conard@gmail.com)

BRC
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X