JV-Spa-2017-059

Een 6de plaats in de Rally van Haspengouw, een opgave in de Spa Rally. Dat is het rapport dat Melissa Debackere tot nu toe kan voorleggen. Op het eerste zicht geen schitterend rapport. Wanneer je de cijfers meer in detail bekijkt, zie je echter dat de Wervikse pilote tijden draait net onder de toppers. We maken progressie ten opzichte van vorig jaar maar er is nog werk aan de winkel om de aansluiting te maken met de toppers, laat Melissa ons weten. In de TAC Rally wil ze dan ook de volgende stappen zetten.

“De Rally van Haspengouw was goed. En ook in de Spa Rally deden we het niet slecht,” vertelt Melissa. “We maken duidelijk progressie ten opzichte van vorig jaar, maar we zijn er nog niet. Alles draait om seconden. Het gevecht met de auto, het gevecht met de concurrenten. Vroeger kon je met een performantere auto, bv met een WRC, het verschil maken. Nu moet er gevochten worden voor iedere seconde. En dat is juist het leuke aan deze R5 categorie. We hebben nog wat werk kan ik dan concluderen na de eerste twee rally’s. Werk om dichter bij de top te geraken.”

In de Spa Rally stond je op een mooie 4de plaats en toen ging het mis.

RallyTime animated
BRC

“Aan het einde van de vorige KP hadden we besloten om geen risico’s meer te nemen en om voor de finish te gaan. In de volgende KP ging het echter mis en moesten we opgeven door een sortie. Was de concentratie wat minder… of gingen we iets te snel. Een beetje pech was er in ieder geval bij. Na het analyseren van de onboard beelden en de filmpjes van buitenaf kan ik concluderen dat we iets te snel gingen. Iets te snel voor de omstandigheden daar op dat moment. Tijdens de eerste passage was het er veel properder, nu was het er heel vettig. Had die paal er echter niet gestaan waren we gewoon eventjes in de haag gegleden en waarschijnlijk snel weer weg. Nu brak het wiel brutaal af waardoor we in een spin kwamen en zo tegen een rotsblok schoven. Jammer dat we ook nog het rotsblok raakten. Anders bleef de schade beperkt tot het wiel, nu was er ook nog wat plaatwerk nodig.”

De TAC Rally in Tielt word je volgende wedstrijd. Wat verwacht je ervan?

“Dat het droog blijft,” lacht Melissa. “Nee. Het is veel leuker om in te rijden in droge omstandigheden dan in natte. Daarnaast is het ook veel leuker voor de mecaniciens. Kortom leuker voor iedereen. Wat de wedstrijd zelf betreft ga ik geen pronostiek maken. Op termijn is het is de bedoeling om aansluiting te krijgen bij de toppers. Ik weet dat ik nog veel moet leren. We doen ons uiterste best om dit te doen in een zo kort mogelijke tijd. In Tielt zal Cindy Cokelaere me opnieuw vergezellen. Door haar professionele bezigheden kan Cindy zich niet altijd vrijmaken. Maar in principe gaat ze telkens mee in de West-Vlaamse rally’s.”

BRC
VAS
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X