Op zaterdagavond, nog voor de podiumceremonie, trokken we de zege van Cherain in twijfel. (Zie artikel Wint Cherain de Spa Rally?). Er liep immers een klacht tegen Cherain, Fumal en Maeyaert betreffende het gebruik van niet gehomologeerde banden. Deze klacht werd niet ontvankelijk verklaard omdat ze ingediend was tegen meerdere rijders (er is een artikel dat bepaald dat een klacht slechts tegen 1 rijder kan worden ingediend.) De RACB had ondertussen wel bepaald dat de desbetreffende wagens zich moesten aandienen voor een technische controle.

Daar werd inderdaad vastgesteld dat de betrokkenen reden met ‘Rain Pirelli’ banden, ontwikkeld voor het WK. Deze banden komen (nog) niet voor op de RACB lijst van toegelaten banden in België. Een lijst die niet meer geupdate is sinds 2016. De FIA heeft de homologatie voor de banden wel aangevraagd, maar zolang de FIA de bijgewerkte lijst niet vrijgeeft, blijft de vorige lijst geldig. Om deze reden heeft de sportcommissie beslist om Cherain en Fumal uit het eindklassement te schrappen.

Beide heren kunnen wel nog in beroep gaan tot vrijdag middernacht.

Décision 7 Sportifs

RallyTime animated
KAMV

BRC
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X