Op zaterdagavond, nog voor de podiumceremonie, trokken we de zege van Cherain in twijfel. (Zie artikel Wint Cherain de Spa Rally?). Er liep immers een klacht tegen Cherain, Fumal en Maeyaert betreffende het gebruik van niet gehomologeerde banden. Deze klacht werd niet ontvankelijk verklaard omdat ze ingediend was tegen meerdere rijders (er is een artikel dat bepaald dat een klacht slechts tegen 1 rijder kan worden ingediend.) De RACB had ondertussen wel bepaald dat de desbetreffende wagens zich moesten aandienen voor een technische controle.

Daar werd inderdaad vastgesteld dat de betrokkenen reden met ‘Rain Pirelli’ banden, ontwikkeld voor het WK. Deze banden komen (nog) niet voor op de RACB lijst van toegelaten banden in België. Een lijst die niet meer geupdate is sinds 2016. De FIA heeft de homologatie voor de banden wel aangevraagd, maar zolang de FIA de bijgewerkte lijst niet vrijgeeft, blijft de vorige lijst geldig. Om deze reden heeft de sportcommissie beslist om Cherain en Fumal uit het eindklassement te schrappen.

Beide heren kunnen wel nog in beroep gaan tot vrijdag middernacht.

Décision 7 Sportifs

BRC
VAS

BRC
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X