Foto WiMo fotografie

Afgelopen weekend vond de Zuiderzeerally plaats in en rond Emmeloord. Een wedstrijd waar Kobus en Nortier klasse overwinningen behaalden in het Open Nederlands Rallykampioenschap en de FIA Benelux Trophy. Na een half jaar niet gereden te hebben, was de equipe het rally rijden nog niet verleerd!

Op de deelnemerslijst stond het team nog met een Peugeot 208 R2, maar helaas kon er wegens omstandigheden niet gestart worden met de snelle Franse rallyauto en was er geen rallyauto voor Kobus en Nortier. Gelukkig kwam er een oplossing vanuit XLT garage in België. Xavier Lannoo stelde de oude Ford Fiesta R2 van Kobus Tuning Competition ter beschikking en zo kon de equipe toch starten in de Zuiderzeerally.

Hoewel het aan ritme ontbrak, werd er niet rustig gestart. Het tempo zat er gelijk goed in. Na de eerste boucle van 3 klassementsproeven stond de equipe dan ook vooraan in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 19e algemeen en 2e in de RC4 klasse, achter Piet Hein van der Heijden in zijn Peugeot 208 R2. “Na onze test met de Peugeot 208 R2 was het ons duidelijk geworden dat we met onze oude Ford Fiesta R2 niet konden concurreren met Van der Heijden. We kijken daarom niet naar zijn tijden en rijden in functie van het kampioenschap”, Aldus Gert-Jan Kobus.

RallyTime animated
BRC

Na de 2e en 3e boucle van de rally kon geconcludeerd worden dat de equipe erg constant reed. Het verschil in tijd van de verschillende passages was minimaal en er werden geen foutjes gemaakt. In de ERT3 klasse werd de afstand met de Deen Carsten Jensen vergroot.  In de RC4 klasse kon het tempo van de Peugeot helaas niet gevolgd worden.

Op de 11e klassementsproef sloeg het noodlot toe voor Van der Heijden. Door problemen met zijn Peugeot verloor hij veel tjd. Kobus en Nortier kwamen hierdoor aan kop in de RC4 klasse. Het was hierna enkel nog een kwestie van uitrijden. De equipe was de gehele dag al niet op foutjes te betrappen en dat gebeurde ook niet tijdens de laatste 2 klassementsklassementsproeven.

1e in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 1e in de RC4 klasse van het Open Nederlands Rallykampioenschap en 15e algemeen. Een prima resultaat en een prima afsluiting met de Ford Fiesta R2.

De volgende wedstrijd op de kalender van Gert-Jan Kobus is de Sulingen rallye in Duitsland. Daar zal hoogstwaarschijnlijk voor de eerste keer gestart worden met de Peugeot 208 R2. “Helaas zal Martin er in Sulingen niet bij zijn. Ook heb ik deze wedstrijd nog nooit gereden. Desondanks hoop ik me wel te kunnen meten met de snelsten in de klasse”, sluit Kobus af.

KAMV
VAS
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X