Foto WiMo fotografie

Afgelopen weekend vond de Zuiderzeerally plaats in en rond Emmeloord. Een wedstrijd waar Kobus en Nortier klasse overwinningen behaalden in het Open Nederlands Rallykampioenschap en de FIA Benelux Trophy. Na een half jaar niet gereden te hebben, was de equipe het rally rijden nog niet verleerd!

Op de deelnemerslijst stond het team nog met een Peugeot 208 R2, maar helaas kon er wegens omstandigheden niet gestart worden met de snelle Franse rallyauto en was er geen rallyauto voor Kobus en Nortier. Gelukkig kwam er een oplossing vanuit XLT garage in België. Xavier Lannoo stelde de oude Ford Fiesta R2 van Kobus Tuning Competition ter beschikking en zo kon de equipe toch starten in de Zuiderzeerally.

Hoewel het aan ritme ontbrak, werd er niet rustig gestart. Het tempo zat er gelijk goed in. Na de eerste boucle van 3 klassementsproeven stond de equipe dan ook vooraan in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 19e algemeen en 2e in de RC4 klasse, achter Piet Hein van der Heijden in zijn Peugeot 208 R2. “Na onze test met de Peugeot 208 R2 was het ons duidelijk geworden dat we met onze oude Ford Fiesta R2 niet konden concurreren met Van der Heijden. We kijken daarom niet naar zijn tijden en rijden in functie van het kampioenschap”, Aldus Gert-Jan Kobus.

BRC
Stannic

Na de 2e en 3e boucle van de rally kon geconcludeerd worden dat de equipe erg constant reed. Het verschil in tijd van de verschillende passages was minimaal en er werden geen foutjes gemaakt. In de ERT3 klasse werd de afstand met de Deen Carsten Jensen vergroot.  In de RC4 klasse kon het tempo van de Peugeot helaas niet gevolgd worden.

Op de 11e klassementsproef sloeg het noodlot toe voor Van der Heijden. Door problemen met zijn Peugeot verloor hij veel tjd. Kobus en Nortier kwamen hierdoor aan kop in de RC4 klasse. Het was hierna enkel nog een kwestie van uitrijden. De equipe was de gehele dag al niet op foutjes te betrappen en dat gebeurde ook niet tijdens de laatste 2 klassementsklassementsproeven.

1e in de ERT3 klasse van de FIA Benelux Trophy, 1e in de RC4 klasse van het Open Nederlands Rallykampioenschap en 15e algemeen. Een prima resultaat en een prima afsluiting met de Ford Fiesta R2.

De volgende wedstrijd op de kalender van Gert-Jan Kobus is de Sulingen rallye in Duitsland. Daar zal hoogstwaarschijnlijk voor de eerste keer gestart worden met de Peugeot 208 R2. “Helaas zal Martin er in Sulingen niet bij zijn. Ook heb ik deze wedstrijd nog nooit gereden. Desondanks hoop ik me wel te kunnen meten met de snelsten in de klasse”, sluit Kobus af.

RT2
Stannic
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X