SPA-GW-389

Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen stonden enkele weken na hun schitterende rally van Haspengouw aan de start van de tweede manche van het Belgian Rally Championship: de Spa Rally. De wedstrijd werd een uitputtingsslag, waarin het weer een cruciale rol speelde. Het duo in de Comparex Racing Mitsubishi Lancer EvoX kende wat technische problemen in de aanvangsfase, met tijdverlies als gevolg, maar na een mooie remonte werden Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen uiteindelijk 12de algemeen en eerste standaardwagen. “De verschrikkelijk verraderlijke omstandigheden van de rally maakten het misschien wel één van de zwaarste rally’s uit mijn carrière en dat maakt dit resultaat eens zo mooi”, vertelde een trotste Vanbellingen aan de finish. 

Spa en de Ardennen: het zijn namen die in de rallywereld op een hele geschiedenis kunnen terugblikken. Voor de derde opeenvolgende maal maakte de Spa Rally deel van het Belgian Rally Championship uit en de editie 2017 deed zijn reputatie alle eer aan: mooie proeven, verschrikkelijk weer en een wedstrijd waarin ervaring en wedstrijddoorzicht de sleutelwoorden waren. Getuige, de winst werd beslecht in de allerlaatste proef van de wedstrijd, na een fout van één van de twee opponenten.

Op vrijdag stonden vier proeven op het menu, twee bij ondergaande zon en twee in het duister. Heel wat toeschouwers maakten zich op voor het spektakel, maar voor Steve Vanbellingen was de start eerder moeilijk… “We kenden problemen met de turbo en het technische team van Colsoul rallysport moest meteen aan het werk. We verloren uiteraard kostbare tijd, maar het voornaamste was dat de problemen van de baan waren en we dag ‘2’ op volle kracht konden aanvatten.”

VAS
BRC

De Mitsubishi startte goed op zaterdag, maar een gebroken cardan gooide meteen weer roet in het eten.

“Pech, we rijden enkele wedstrijden zonder het minste probleem en dan krijg je tweemaal met pech af te rekenen in amper 5 klassementsritten van één rally, maar ook hier weer, een zeer snelle interventie van de jongens van Colsoul en we waren weer op weg.”

Deze keer bleven verdere problemen uit. Steve draaide continu tijden in de top-15 van het klassement, met enkele mooie top-10-noteringen naarmate de weersomstandigheden slechter en slechter werden.

“We hebben een strakke wedstrijd gereden, zonder het risico op te zoeken, maar met goede chrono’s. We zijn dan ook van een 41ste plaats na de eerste proef opgeklommen naar de 12de algemeen en de winst in de standaardklasse. Een prachtresultaat. Met dank aan het team, de ouvreurs, mijn corijder en alle partners, want dit is voor mij een van de mooiste resultaten in het BK rally die ik ooit heb behaald!”

KAMV
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X