GW-SpaRally-2017-058

Met 20 seconden voorsprong bij aanvang van de laatste KP kon de overwinning hen bijna niet meer ontglippen. Het draaide echter helemaal anders uit. De Skoda Fabia R5 schoof van de baan, raakte een duiker en ging over kop. Een fel beschadigde wagen, gebroken rib voor Kris Princen en gekneusde schouder voor Peter Kaspers in plaats van een tweede zege zijn het harde verdict. Het zou zelfs het verdere vervolg van de BK campagne in gedrang kunnen brengen.

De sortie in de Spa Rally kan wel eens grote gevolgen hebben. Verliezen we nu reeds een titelkandidaat? Volgens de dokters moeten Princen en Kaspers rekenen op een 6-tal weken herstel. Aan de start komen in de TAC Rally in Tielt lijkt dan ook uitgesloten. De volgende manche van het BK, de Rallye de Wallonie, stond ook niet op het programma wegens te duur. Dat zou dan betekenen dat we de BMA Skoda Fabia R5 pas opnieuw aan het werk zien in de Sezoensrally in Bocholt.

Bij aanvang van het seizoen verkondigde het duo er budget was om 6 wedstrijden te rijden. De nul score in de Spa Rally houdt dan ook in dat er slechts 5 resultaten in rekening gebracht kunnen worden voor de BK titel. Zowel het sportieve als financiële zal opnieuw overwogen worden om te kijken hoe het verder moet met de BK campagne van Kris Princen en Peter Kaspers.

KAMV
RT1

RallyTime animated
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X