Met enkele weken uitstel begon het duo Schoenmakers – Verdrengh vorig weekend aan het rallyseizoen. Door griep geveld moest er immers forfait gegeven worden in Haspengouw. In de Rallye de Hannut stond het team wel aan de start. En met succes. Het Haachtse duo behaalde er een mooie tweede plaats bij de historics in een toch wel sterk bezette rally.

“Er stond een sterk deelnemersveld aan de start,” weet Eddy Verdrengh. “Michel Smets met de Opel Manta 400R, Andrew Thomson met de Sierra Cosworth, Francis Pesser, Phillipe Meuleman… om er enkele te noemen. Het was duidelijk dat er voor elke seconde gestreden zou worden.”

“Zoals verwacht staken de Manta 400R van Smets en de Sierra Cosworth van Thomson er bovenuit. Samen met de rest van de deelnemers was het strijden voor elke seconde. Door een koprol van wagen 203 kregen we in die KP een normtijd toegekend. Ook op de vijfde KP moesten we stoppen tijdens de proef. Thomson, één minuut voor ons vertrokken, was er gecrasht met zijn Ford Sierra. Hierdoor werd er ons opnieuw een normtijd toegekend. Volgens de tussenstand zouden wij op de 6de plaats staan. Iets wat volgens ons niet klopte.”

RT2
RT1

“Net voor de start van de 2 laatste kp’s vernamen we dat we aan het strijden waren voor de 2de of 3de plaats. Dat gaf ons natuurlijk een extra boost om er vol tegenaan te gaan. Net op dat moment kregen we ook af te rekenen met enkele problemen. De remmen werden soms te warm om goed te functioneren. Problemen met de alternator resulteerden in het wegvallen van de wijzers op het dashboard. En daarbovenop viel het intercomsysteem uit wat communiceren zeer moeilijk maakt. In de twee laatste kp’s heb ik dan ook geroepen, getierd en met veel handgebaren geprobeerd om mijn piloot zo goed mogelijk te navigeren. Dit mochten we absoluut niet meer uit handen geven,” aldus Eddy.

Iets waar het duo uiteindelijk ook in slaagde. Zo werd de eerste grote test van de nieuwe krachtbron van de Opel Ascona afgesloten met een schitterende tweede plaats achter Michel Smets met de Manta 400R. Francis Pesser (Opel Ascona) vervolledigde het podium.

RT1
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X