GW-Haspengouw-1459

In Haspengouw reed Wout Coopman zijn eerste RACB Criterium, tevens ook zijn eerste wedstrijd met de Volkswagen Golf. Een wedstrijd waar Wout best tevreden over is, zoals je kan lezen in zijn wedstrijdverslag.

Samen met Joachim vertrokken we vrijdag 24 februari richting Landen om daar ons roadbook op te halen en te starten met de verkenningen. De wegen lagen er vanaf ‘s morgens al vrij vettig bij. Na de technische controle van de wagen, kort na de middag, gingen we verder met de verkenningen. En zoals weerman Frank het voorspeld had, hing er inderdaad een enorme regenbui in de lucht. Dit maakte het parcours nog maar eens extra vettig.

Op zaterdagmorgen vertrokken we richting het domein ’t Park. Aan de start van onze eerste proef maakten we ons klaar voor een toffe dag vol plezier. Joachim vertelde nog iets over de eerste KP en niet veel later gingen we van start! We gingen voluit. Dat werd supporter Etienne ook duidelijk. Bij het aankomen van één van de eerste bochten hoorden we hem achteraf zeggen: “Er waren er niet veel die zo rap afkwamen”. Ik kwam inderdaad (iets te) snel aangereden want we konden inderdaad kijken of de plaatselijke boer zijn patatten al had uitgedaan. Met dit eerste voorval werd het ons duidelijk, opletten!

VAS
RT1

We kwamen als 2de in onze klasse over de eerste finishlijn. De 2de KP werd ook goed afgewerkt. Bij de derde proef werd verteld dat veel piloten op hetzelfde punt rechtdoor gingen en even vast zaten. Daar deden we natuurlijk niet veel slechter, iets te laat in de remmen en we reden ook lichtjes het veld op.

Na de neutralisatie van KP 4 reden we richting service. Tot nu toe konden we ons op een 2de plaats vestigen in onze klasse en stonden we op een 22ste plaats algemeen in het criterium.

De eerste KP na de service merkten we dat alles reeds was opgedroogd en dus konden we er voluit voor gaan. Iedere KP konden we sneller afwerken. Bij de laatste KP stonden we nog voor een verrassing, we hadden deze namelijk nog niet gereden met de rallywagen. We slaagden erin om een snelle tijd neer te zetten. Met 8:34:5 hadden we een 13de tijd neer gezet en dat leverde ons de 19de plaats in het algemeen criterium klassement op. We hielden onze 2de plaats in klasse NCE en een 1ste plaats in onze groep.

We bedanken graag al onze sponsors en supporters! Volgende afspraak zal op de maaskiezel zijn in Bocholt.

RT2
RallyTime animated
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X