Op zondag 12 maart was het zover. In de Rallysprint van Moorslede maakten we ons debuut met onze nieuwe Porsche 911. Nadat wij forfait moesten geven voor de Rally van Haspengouw konden wij eindelijk van start gaan met onze nieuwe wagen.

Wij wisten dat het resultaat van ondergeschikt belang ging zijn en dat deze wedstrijd vooral bedoeld was als test voor het komende seizoen. Omdat in laatste instantie de reservemotor nog gereviseerd moest worden nadat onze andere motor brak in de test konden wij de wagen niet afstellen. Zaterdagmorgen draaide de motor en kon de eerste korte test gedaan worden. Na een korte rit werd het al vlug duidelijk dat de afstelling van de motor nog niet op punt stond.

Zondagmorgen konden wij van start gaan om de wagen verder af te stellen, remmen, ophanging, uitlijning, sputterende motor, versnellingsbak enz… Het was ideaal weer maar toch wel super glad op het eerste stuk van de kp. Mijn co piloot Beernaert JR (Arno) was super gemotiveerd om van start te kunnen gaan.

KAMV
RT2

Onze eerste KP was een goede echte test, waaruit bleek wat er nogal moest gebeuren. De remmen werden bijgesteld, ophanging aangepast enz… Met nog 3 ritten te gaan wisten wij dat de wagen zo goed als afgesteld zou zijn tegen het einde van de wedstrijd. Dit lukte voor 90%, enkel de sputterende motor kregen de mannen van Philcars niet in orde .

Ook mijn debuterende co piloot Arno Beernaert deed zijn werk heel goed, niet verwonderlijk als u pa Nico Beernaert heet. De prive lessen tussen vader en zoon zorgden ervoor dat alles perfect verliep in de wagen. Een nieuwe co is born .

Graag ook nog een speciaal  dank woordje aan Laurens van Philcars die de wagen perfect opbouwde, daarnaast wil ik ook alle andere personen (mijn vriendin Marjan, sponsors,  mecaniekers) bedanken die dit mogelijk maakten om deze wagen te kunnen bouwen.

VAS
RT2
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X