Foto Hyundai Motorsport

De derde manche van het WRC is van start gegaan met een korte showproef in Mexico City. Een proef die de teams 2x moesten afleggen. Leuk voor het publiek, maar echte verschillen worden er hier niet gemaakt. De  tenoren leggen meestal de nodige voorzichtigheid aan de dag. Je kan er immers meer verliezen dan winnen.

Hänninen realiseerde de eerste scratch van de rally en hield ook stand tijdens de tweede passage. Alweer mooie publiciteit voor de Toyota Yaris.

Tijdens de eerste doortocht van Neuville gingen de hemelsluizen open. Thierry moest zich tevreden stellen met een zevende tijd op 3,6 seconden van Hänninen. Ogier verloor in zijn eerste passage, door het laten afslaan van de motor tijdens het draaien van de donut, nog een tweetal seconden extra.

RallyTime animated
BRC

In de tweede passage waren beide heren wel bij de les. Zo klom Neuville op naar de vierde plaats algemeen, Ogier naar de zesde plaats. Leider in de WRC tussenstand, Latvalla moet zich tevreden stellen met een voorlopige 8ste plaats.

Hänninen start vandaag als leider. Tanak en Meeke staan ex aequo op twee. Op vier en vijf vinden we de Hyundai i20 WRC van Neuville en Paddon.

De tijdsverschillen na de showproeven zijn uiteraard zeer klein. Zo volgt nummer 5 Paddon op slechts 3,2 seconden van leider Hänninen. We kunnen dan ook gerust stellen dat de echte strijd pas vandaag begint. Zes proeven staan er op het programma waaronder tweemaal ‘El Chocolate’. El Chocolate, een proef van niet minder dan 54,9 kilometer, is trouwens ook de openingsproef.

RT2
Stannic_animatie
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X