Foto Hyundai Motorsport

De derde manche van het WRC is van start gegaan met een korte showproef in Mexico City. Een proef die de teams 2x moesten afleggen. Leuk voor het publiek, maar echte verschillen worden er hier niet gemaakt. De  tenoren leggen meestal de nodige voorzichtigheid aan de dag. Je kan er immers meer verliezen dan winnen.

Hänninen realiseerde de eerste scratch van de rally en hield ook stand tijdens de tweede passage. Alweer mooie publiciteit voor de Toyota Yaris.

Tijdens de eerste doortocht van Neuville gingen de hemelsluizen open. Thierry moest zich tevreden stellen met een zevende tijd op 3,6 seconden van Hänninen. Ogier verloor in zijn eerste passage, door het laten afslaan van de motor tijdens het draaien van de donut, nog een tweetal seconden extra.

BRC
RT2

In de tweede passage waren beide heren wel bij de les. Zo klom Neuville op naar de vierde plaats algemeen, Ogier naar de zesde plaats. Leider in de WRC tussenstand, Latvalla moet zich tevreden stellen met een voorlopige 8ste plaats.

Hänninen start vandaag als leider. Tanak en Meeke staan ex aequo op twee. Op vier en vijf vinden we de Hyundai i20 WRC van Neuville en Paddon.

De tijdsverschillen na de showproeven zijn uiteraard zeer klein. Zo volgt nummer 5 Paddon op slechts 3,2 seconden van leider Hänninen. We kunnen dan ook gerust stellen dat de echte strijd pas vandaag begint. Zes proeven staan er op het programma waaronder tweemaal ‘El Chocolate’. El Chocolate, een proef van niet minder dan 54,9 kilometer, is trouwens ook de openingsproef.

KAMV
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X