Foto Hyundai Motorsport

De derde manche van het WRC is van start gegaan met een korte showproef in Mexico City. Een proef die de teams 2x moesten afleggen. Leuk voor het publiek, maar echte verschillen worden er hier niet gemaakt. De  tenoren leggen meestal de nodige voorzichtigheid aan de dag. Je kan er immers meer verliezen dan winnen.

Hänninen realiseerde de eerste scratch van de rally en hield ook stand tijdens de tweede passage. Alweer mooie publiciteit voor de Toyota Yaris.

Tijdens de eerste doortocht van Neuville gingen de hemelsluizen open. Thierry moest zich tevreden stellen met een zevende tijd op 3,6 seconden van Hänninen. Ogier verloor in zijn eerste passage, door het laten afslaan van de motor tijdens het draaien van de donut, nog een tweetal seconden extra.

KAMV
RT1

In de tweede passage waren beide heren wel bij de les. Zo klom Neuville op naar de vierde plaats algemeen, Ogier naar de zesde plaats. Leider in de WRC tussenstand, Latvalla moet zich tevreden stellen met een voorlopige 8ste plaats.

Hänninen start vandaag als leider. Tanak en Meeke staan ex aequo op twee. Op vier en vijf vinden we de Hyundai i20 WRC van Neuville en Paddon.

De tijdsverschillen na de showproeven zijn uiteraard zeer klein. Zo volgt nummer 5 Paddon op slechts 3,2 seconden van leider Hänninen. We kunnen dan ook gerust stellen dat de echte strijd pas vandaag begint. Zes proeven staan er op het programma waaronder tweemaal ‘El Chocolate’. El Chocolate, een proef van niet minder dan 54,9 kilometer, is trouwens ook de openingsproef.

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X