Foto Hyundai Motorsport

De derde manche van het WRC is van start gegaan met een korte showproef in Mexico City. Een proef die de teams 2x moesten afleggen. Leuk voor het publiek, maar echte verschillen worden er hier niet gemaakt. De  tenoren leggen meestal de nodige voorzichtigheid aan de dag. Je kan er immers meer verliezen dan winnen.

Hänninen realiseerde de eerste scratch van de rally en hield ook stand tijdens de tweede passage. Alweer mooie publiciteit voor de Toyota Yaris.

Stannic_animatie
63ste OVV

Tijdens de eerste doortocht van Neuville gingen de hemelsluizen open. Thierry moest zich tevreden stellen met een zevende tijd op 3,6 seconden van Hänninen. Ogier verloor in zijn eerste passage, door het laten afslaan van de motor tijdens het draaien van de donut, nog een tweetal seconden extra.

In de tweede passage waren beide heren wel bij de les. Zo klom Neuville op naar de vierde plaats algemeen, Ogier naar de zesde plaats. Leider in de WRC tussenstand, Latvalla moet zich tevreden stellen met een voorlopige 8ste plaats.

Hänninen start vandaag als leider. Tanak en Meeke staan ex aequo op twee. Op vier en vijf vinden we de Hyundai i20 WRC van Neuville en Paddon.

De tijdsverschillen na de showproeven zijn uiteraard zeer klein. Zo volgt nummer 5 Paddon op slechts 3,2 seconden van leider Hänninen. We kunnen dan ook gerust stellen dat de echte strijd pas vandaag begint. Zes proeven staan er op het programma waaronder tweemaal ‘El Chocolate’. El Chocolate, een proef van niet minder dan 54,9 kilometer, is trouwens ook de openingsproef.

VAS
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X